Ceļā uz festivālu "Positivus" izveidojies sastrēgums no Juglas līdz Baltezeram

Ceļā uz Salacgrīvā notiekošo festivālu "Positivus" šovakar izveidojies sastrēgums pie Rīgas posmā no Juglas līdz Baltezeram, kā arī pirms Carnikavas, novēroja aģentūra LETA.

Braukšanas ātrums pirms Baltezera, ir aptuveni 15 līdz 20 kilometri stundā, bet pie Carnikavas pirms tilta pār Gauju sastrēgums ir vēl lielāks - tur automašīnām brīžiem jāstāv vairākas minūtes un arī kustības ātrums ir neliels.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Kārtības policijas biroja Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma pastāstīja, ka festivāla norises vietā pagaidām neesot noticis nekas īpašs - ne lieli sastrēgumi, ne starpgadījumi uz vietas.

Uz Tallinas šosejas, pa kuru šodien tūkstošiem cilvēku dodas uz Salacgrīvu, mūzikas festivālu "Positivus", vairākās vietās izvietotas policijas patruļas, kas uzmana, lai autovadītāji ievērotu atļauto braukšanas ātrumu, aģentūrai LETA pastāstīja festivāla apmeklētāji.

Festivāla teritorijas tuvumā kārtību uzrauga liels skaits Latvijas un Igaunijas policijas ekipāžu.

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (''Reģionu alianse'') aģentūrai LETA pastāstīja, ka transporta satiksme pilsētā tiek regulēta bez sarežģījumiem. Pēc viņa teiktā, arī ārpus pilsētas, ar apbraucamajiem ceļiem satiksme šogad tiekot regulēta ļoti veiksmīgi.

"Atbildīgie dienesti strādā ļoti labi, operatīvi automašīnām ierāda stāvvietu un satiksmes ziņā problēmas pilsētā nerodas. Jāsaka, ka "Positivus" festivāls ar lieliem starpgadījumiem īsti nekad nav izcēlies. Acīmredzot, šo pasākumu cilvēki patiešām brauc baudīt, nevis tikai izrādīties," pārdomās ar aģentūru LETA dalījās Straubergs.

Tajā pašā laikā, viņš norādīja, ka festivāls vēl tikai sāk "uzņemt apgriezienus" un liela daļa mūzikas baudītāju vēl tikai ierodas Salacgrīvā.

"Kopumā pašu "Positivus" sākumu esam sagaidījuši skaisti - pie mums beidzot spīd saule, festivālu apmeklē arī Igaunijas prezidents un kopumā pilsētā ir labs noskaņojums," sacīja Straubergs.

Kā ziņots, šodien Salacgrīvā sāksies lielākais mūzikas festivāls Baltijā "Positivus", kas jau septīto gadu pēc kārtas pulcēs dažādu valstu spožākos mūziķus, lai priecētu festivāla apmeklētājus.

Latvijā

Šogad peldēšanas sezona ir oficiāli noslēgusies. Ar katru dienu ūdeņi kļūst aukstāki, un pludmales paliek arvien klusākas, lai gan vēl siltās dienas mūs turpina lutināt. Kā norāda glābēji un mediķi - šī peldēšanas sezona iezīmējas melnās krāsās. Salīdzinot ar pagājušo gadu, Latvijā no ūdenstilpnēm izvilkti vairāk noslīkušo, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais