KNAB pašvaldību vēlēšanu tēriņu deklarācijas savlaicīgi nav iesniegušas astoņas partijas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pašvaldību vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas savlaicīgi nav iesniegušas astoņas politiskās partijas vai to apvienības, norāda KNAB preses pārstāve Inta Šaboha.

Saskaņā ar Politisko organizāciju finansēšanas likumu gadījumos, ja politiskā organizācija neiesniedz deklarāciju līdz likumā noteiktajam termiņam - šajā gadījumā līdz 1.jūlijam -, politiskā organizācija tiek saukta pie administratīvās atbildības. Par deklarācijas iesniegšanas kārtības neievērošanu partijām var uzlikt naudas sodu līdz 500 latiem vai izteikt aizrādījumu.

KNAB šo partiju vārdus neatklāj, "jo birojs par partiju pārkāpumiem ziņos vienlaicīgi pēc sešiem mēnešiem".

Deklarācijas savlaicīgi iesniegušas visas lielākās nacionāla un reģionāla mēroga partijas.

Jau ziņots, ka partijām līdz 1.jūlijam KNAB bija jāiesniedz pašvaldību vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, kuras birojam jāpārbauda sešu mēnešu laikā. KNAB mājaslapā publicētas 45 partiju vai to apvienību deklarācijas.

Turpinot partiju un apvienību ar priekšvēlēšanu aģitāciju saistīto izdevumu izvērtēšanu, KNAB pārbaudīs arī vēlēšanu deklarācijas, kurās politiskajiem spēkiem jānorāda visi ieņēmumi un izdevumi, kas radušies no 2.februāra līdz 1.jūnijam neatkarīgi no datuma, kad izrakstīts darījumu apliecinošs dokuments, saņemts un veikts maksājums. Ar minēto informāciju varēs iepazīties KNAB mājaslapā.

Priekšvēlēšanu periodā partijām ir pienākums sniegt KNAB informāciju tikai par noslēgtajiem līgumiem saistībā ar visu veidu aģitācijas izvietošanu, labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu.