Varēs bez maksas izmērīt cukura līmeni asinīs un saņemt speciālista konsultācijas

Šodien Vecrīgā, Kaļķu ielā 28, no plkst.15 līdz 18 notiks Latvijas Diabēta federācijas (LDF) informatīvi izglītojošs pasākums par cukura diabētu, tā laikā apmeklētājiem būs iespēja bez maksas izmērīt cukura līmeni asinīs, noteikt ķermeņa masas indeksu, kā arī saņemt endokrinologa konsultācijas par uzturu un diabēta riskiem, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pasākums norisināsies starp viesnīcu "Royal Hotel" un ātrās apkalpošanas restorānu "Mcdonald's". Tas tiek organizēts, lai pievērstu uzmanību arvien pieaugošajai cukura diabēta izplatībai Latvijā.

Cukura diabēts jau skāris vairāk nekā 346 miljonus pasaules iedzīvotāju, bet Latvijā ar šo slimību sirgst aptuveni 75 000 cilvēku. Cukura diabēts trīs līdz četras reizes palielina mirstības risku, bet vismaz 50% cilvēku, kuriem jau ir cukura diabēts, paši par to nezina. Cukura diabētu ir iespējams ārstēt un saglabāt dzīves kvalitāti, bet arī mūsdienās to joprojām nav iespējams izārstēt, tā ir diagnoze uz mūžu, kas saistīta ar lieliem ārstēšanās izdevumiem un stingru dažādu nosacījumu ievērošanu ikdienā.

Pasākumā bezmaksas konsultācijas par cukura diabētu un uzturu sniegs LDF prezidente, praktizējoša endokrinoloģe Indra Štelmane. Ikvienam būs iespēja izmērīt cukura līmeni asinīs, noteikt savu ķermeņa masas indeksu, kā arī būs pieejami LDF sagatavotie informatīvie materiāli.

Aktivitāte tiek īstenota ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta finansiālu atbalstu.