Policija krata RD daudzmiljonu konkursu uzvarētāju

Neatklājot pat Krimināllikuma pantu, pēc kura ierosināta krimināllieta, Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvalde trešdien veica kratīšanu firmā Moduls-Rīga, kurai dažādos projektos izveidojusies cieša sadarbība ar Rīgas domi.

Savukārt viens no uzņēmuma valdes locekļiem ir Māris Martinsons, kas darbojas arī ātro kredītu uzņēmumā 4finance.

Valsts policijas pārstāve Sintija Virse skaidroja, ka policija tik noslēpumaina šoreiz esot tāpēc, ka negrib sacelt lieku ažiotāžu ap šo lietu, jo, atklājot Krimināllikuma pantu, sabiedrībai tiktu dota papildu informācija dažādu versiju attīstīšanai, bet pastāvot liela varbūtība, ka kratīšanā lietas izmeklēšanai nekas būtisks netiks atrasts.

Neraugoties uz to, šī kratīšana paver iespēju visplašākajam versiju klāstam, jo M. Martinsons ir valdes loceklis arī Latvijas Hokeja federācijā, Latvijas Kikboksa asociācijā un basketbola klubā VEF. Šīs ar sportu saistītās institūcijas, it sevišķi VEF, kuluāru sarunās bieži tiek pieminētas saistībā ar dažādu politisko spēku finansēšanas tumšākajām niansēm. Arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja sniegtā informācija apliecina, ka vismaz savulaik M. Martinsons bijis ieinteresēts Jaunā laika labklājībā – 2006. gadā viņš Einara Repšes dibinātajai partijai ziedojis 10 tūkstošus latu. Tagad E. Repše ar VEF tuvu stāvošo Edgaru Jaunupu veido jaunu partiju – Latvijas attīstībai.

Moduls-Rīga 2011. gadā apgrozīja 7,69 miljonus latu un nopelnīja 300 tūkstošus latu. Kā liecina LETA arhīva informācija, uzņēmums ir piedalījies un uzvarējis vairākos Rīgas pašvaldības būvniecības iepirkumos. Piemēram, apvienojoties pilnsabiedrībā ar SIA Arčers, par 13 miljoniem latu būvē četras sociālās mājas Gobas un Gaigalas ielā. Taču šovasar vienai no ēkām jau pēc spāru svētkiem nācies nojaukt un uzbūvēt no jauna vienu stāvu, jo konstatēts, ka tā būvniecībā izmantots nekvalitatīvs betons.

Uzņēmums kopā ar SIA Velve veic arī pamatskolas Rīdze rekonstrukciju par 3,4 miljoniem latu, bet šā gada martā tas uzvarējis gandrīz pusmiljonu vērtā Īpašuma departamenta iepirkuma konkursā par tiesībām veikt virtuves bloku renovāciju. Līdzīgā konkursā par 1,5 miljoniem latu Moduls-Rīga uzvarējis arī pērn, bet 2011. gada martā remontējis Rīgas skolu virtuves par nepilnu miljonu latu.

Moduls-Rīga pēdējā gada laikā uzvarējis arī vairākos citos mazākos Rīgas pašvaldības iepirkuma konkursos, bet šā gada maija nogalē ar uzņēmumu saistītais uzņēmums Moduls-Interjers atzīts par uzvarētāju 25 miljonus latu vērtā Rīgas satiksmes iepirkumu konkursā par iekārtu un materiālu piegādi elektrosaimniecības vajadzībām.