Novērstas tehniskās problēmas tālruņa 112 darbībā

Pilnībā novērstas tehniskās problēmas vienotā ārkārtas notikumu tālruņa 112 darbībā, līdz ar to iedzīvotājiem, zvanot uz šo numuru, atkal ir iespējams saņemt visu nepieciešamo palīdzību, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Viktorija Šembele.

Kā ziņots, tehnisku problēmu dēļ šodien cilvēkiem varēja rasties grūtības sazvanīt vienoto ārkārtējo notikumu tālruni 112, tāpēc iedzīvotāji, kuriem vajadzēja neatliekamo medicīnisko palīdzību, policiju vai gāzes dienestu, tika aicināti nepārslogot pilnvērtīgi funkcionējošās 112 līnijas, bet zvanīt šiem dienestiem uz to tiešajiem tālruņiem.

VUGD atgādina, ka, zvanot uz tālruni 112, iedzīvotājiem ir iespēja izsaukt ugunsdzēsējus un glābējus, kā arī veikt savienojumu ar Valsts policiju (VP), Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu (NMPD) un "Latvijas Gāzes" avārijas dienestu. Savukārt NMPD tiešais tālrunis ir 113, VP tiešais tālrunis ir 110, bet "Latvijas Gāzes" avārijas dienesta tiešais tālrunis ir 114.

Latvijā

Valdība nesaskata iespēju piešķirt finansējumu Rīgas Svētā Jēkaba katedrāles atjaunošanai un Aglonas bazilikas svētceļnieku komunikācijas centra ēkas siltināšanai, izriet no Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Ministru kabineta (MK) atbildes vēstules projekta Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijai, kas pieejams Tiesību aktu portālā.

Svarīgākais