"Takšu karos" uzbrūk taksometram, kurā brauc izglītības ministrs un Saeimas deputāti

Pagājušās nedēļas nogalē pēc Reformu partijas kongresa četras augstas valsts amatpersonas – izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis, divi Saeimas deputāti, un, iespējams, Iekšlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Evika Siliņa pašā Vecrīgas sirdī piedzīvojuši baisu uzbrukumu.

Par to vēsta portāls Kasjauns.lv.

Neko ļaunu nedomādami, politiķi vakarā pēc kongresa netālu no Rātsnama noķēra zaļo „Baltic Taxi” automašīnu. Vadītājs gan bijis tāds satrauktāks, sakot, ka īsti nedrīkstot te uzņemt pasažierus, bet nu neko, augstās amatpersonas jau bija iesēdušās mašīnā, un ceļš uz mājām varēja sākties. Tas neesot bijis ilgs, jo jau pēc aptuveni 10 sekundēm „Baltic Taxi” zaļo mašīnu nobloķējuši četri melni taksometri. No viena melnā takša izlēcis vadītājs, kurš, paziņojot, ka „Baltic Taxi” te nedrīkstot uzņemt pasažierus, sadūris zaļās mašīnas riepu.

Pēc notikušā, kas šokējis politiķus, „Baltic Taxi” vadītājs un amatpersonas devās uz policiju sniegt liecības.

Sarunā ar Kasjauns.lv izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis atzina, ka pagājušās nedēļas nogalē viņš esot neviļus bijis iesaistīts kādā incidentā ar taksometriem. Plašāku komentāru viņš solīja sniegt šodien pēc konsultēšanās ar komunikāciju speciālistiem.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde informē, ka sestdienas vakarā saņemts izsaukumu uz Vecrīgu, kur bija izcēlies konflikts starp vairākiem taksometru vadītājiem. Pieci taksometru vadītāji ir aplenkuši vienu citas firmas taksometru un starp iesaistītajām personām ir notikusi asa vārdu apmaiņa, kuras laikā viens no taksistiem ar īlenu pārdūris aplenktā taksometra riepu.

Šobrīd par huligānismu ir uzsākts kriminālprocess un ir aizturēti trīs taksometru vadītāji, taču vēl divi vadītāji tiek meklēti.

Pašlaik šajā kriminālprocesā izmeklēšana turpinās, lai noskaidrotu visus notikušā apstākļus, kā arī atrastu pārējos divus taksometru vadītājus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.