Valsts policija: Festivāls "Summer Sound" Liepājā aizvadīts mierīgi

Nedēļas nogalē, no 12.jūlija līdz 13.jūlijam, Liepājā, Jūrmalas parka teritorijā, festivāla "LMT Summer Sound" gaitā telšu pilsētiņā reģistrēti vairāki zādzības gadījumi un konstatēti deviņi narkotiku lietošanas gadījumi, bet kopumā festivāls aizvadīts mierīgi.

Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Signe Šteinberga aģentūru LETA informēja, ka VP šajās dienās strādāja pastiprinātā režīmā, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un operatīvi reaģētu uz likumpārkāpumiem.

"Pirmā festivāla diennakts aizvadīta mierīgi, otrajā notikumu skaits palielinājās. Galvenokārt reģistrētas zādzības - zuduši gan mobilie telefoni, gan fotokameras, somas un citas personīgās mantas -, noformēti arī vairāki administratīvā pārkāpuma protokoli par alkohola lietošanu sabiedriskā vietā, kā arī par atrašanos alkohola reibuma stāvoklī, kas aizskar cilvēka cieņu. Vairāki zādzības gadījumi reģistrēti festivāla telšu pilsētiņā," informēja Šteinberga.

Festivāla laikā policija sākusi deviņas lietvedības par narkotisko vielu lietošanu, vienā no gadījumiem, kad pie personas atrastas, iespējams, narkotiskās vielas, tiek lemts par kriminālprocesa sākšanu. Divas no aizturētajām personām, pie kurām atrastas šīs vielas, bija nepilngadīgas.

Sestdien, 13.jūlijā, ap plkst.18 Klaipēdas ielā, starp Jūrmalas un Robežu ielu, divi 1986.gadā dzimuši vīrieši ar ķieģeli izsita braucošam tramvajam logu, nodarot miesas bojājumus sievietei un bērnam, par ko VP sākts kriminālprocess, un turpinās notikušā apstākļu noskaidrošana.

Gatavojoties citiem šīs vasaras sarīkojumiem, VP aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem, neatstāt bez uzraudzības savas personīgās mantas, kā arī apdomāt, kas braucienā patiešām nepieciešams, bet ko labāk atstāt mājās, lai pasargātu sevi no nepatīkamiem pārsteigumiem, skaidroja Šteinberga.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.