Valdības sēdes interneta tiešraidē skatās ap 200 cilvēku

Kopš interneta tiešraidēs ir vērojamas Ministru kabineta sēdes, katru sēdi vidēji vēro vairāk nekā 200 cilvēku, aģentūrai LETA pastāstīja Ministru kabineta preses sekretāre Signe Znotiņa-Znota.

Vidējais sēdes skatīšanās ilgums ir 45 minūtes. Lai gan visvairāk tiešraidēm ir pieslēgušies Latvijas iedzīvotāji, tās vēro arī no ārvalstīm - Lielbritānijas, Beļģijas un Vācijas.

Visskatītākā sēde mēneša laikā, neskaitot atklāšanas sēdi, bija 2.jūlija sēde, kad tika izskatīti Finanšu ministrijas informatīvie ziņojumi par Kohēzijas politikas fonda 2014.-2020.gada plānošanas perioda progresu, kā arī par uzņēmumu ienākuma nodokļa atvieglojumu fiskālo un ekonomisko ietekmi uz tautsaimniecību un to efektivitāti.

Tāpat ministri sēdē lēma par līdzekļu no programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" piešķiršanu, tostarp pavasara palu un plūdu zaudējumu segšanai - Satiksmes ministrijai 1 040 394 latus, lai kompensētu izdevumus, kas saistīti ar pavasara plūdu un palu izraisīto seku novēršanu, un "Latvija Valsts ceļiem" 1 005 485 latus par veiktajiem valsts autoceļu ārkārtas uzturēšanas darbiem saistībā ar pavasara plūdiem. Savukārt 172 506 tūkstošus latu piešķīra Līgatnes dabas takās mītošo lāču Puikas un Mikus pastaigu laukuma būvniecībai un pavasarī izskalotā ceļa remontam.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane uzsver, ka īstenotais valdības sēžu digitalizācijas projekts ļauj katru otrdienu valdības sēdes vērot vairākiem simtiem iedzīvotāju, kurus nekad nebūtu iespējams fiziski uzņemt sēžu zālē tās mazās ietilpības dēļ un kuri, iespējams, nenāktu aizņemtības dēļ. "To apliecina arī saņemtās atsauksmes, piemērām, saņēmām e-pasta vēstuli no kādas pašvaldības darbinieces, kura pateicās par atvērtību un pauda savu vērtējumu, ka katru otrdienu radio vietā klausās valdības sēdes un secina, ka nekas "pārdabisks" tajās nenotiek - tikai valdības un ierēdņu darbs un diskusijas par iedzīvotājiem svarīgiem jautājumiem," min Dreimane.

Jau ziņots, ka no 11.jūnija valdības sēdes tiek pārraidītas arī interneta tiešraidē, lai ikvienam būtu iespēja sekot līdzi lēmumu pieņemšanai Ministru kabinetā.

Latvija ir otrā valsts Eiropā, kur valdības sēdes tiešraides tiek nodrošinātas internetā. Pirmā valsts ir Lietuva.

Valdības sēžu zālē ir izvietoti ekrāni, kuros ikviens klātesošais var redzēt prezentācijas, kuras tiek rādītas arī ministriem, ir nomainīta apskaņošanas sistēma, bet ārpus sēžu zāles pie sienas izvietotajā ekrānā ir iespēja sekot līdzi valdības sēdē izskatāmo jautājumu procesam.

Arī preses centrā ir novietots ekrāns, kurā ir iespējams vērot valdības sēdes norisi, kā arī iespējams ar video un audio tehniku pieslēgties sēdes norisei, tādējādi ierakstot kvalitatīvu materiālu sižetu veidošanai. Darbu sācis arī interaktīvais informācijas stends, kas izvietots valdības ēkas galvenajā hallē pie centrālajām kāpnēm. Arī tur iespējams vērot sēdes norisi un uz blakus esošā ekrāna - arī sekot līdzi izskatāmo jautājumu procesam.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais