Sieviete gūst apdegumus no latvāņiem

Aizvadītajā diennaktī Vidzemē 81 gadu veca sieviete guvusi apdegumus no latvāņiem, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

Sievietei sāpējuši ceļi un pēc paziņu ieteikumu uz sāpošajiem ceļiem uzlikusi latvāņus, kā rezultātā gūti apakšstilbu apdegumi. Cietusī nogādāta slimnīcā Rīgā.

Aizvadītajā diennaktī cietuši arī divi bērni un abi negadījumi notikuši Kurzemē. Deviņus gadus veca meitene guvusi sejas apdegumus. Sejas apdegums gūts pēc tam, kad bērni ugunskurā iemetuši mediķiem nezināmu vielu, kas uzliesmojusi. Deviņus gadus vecā meitene atradās vistuvāk ugunskuram un vielas uzliesmojuma rezultātā guva nopietnus sejas apdegumus.

Savukārt no paziņu suņu koduma vakar cietusi vienu gadu veca meitenīte. Suns meitenītes sejā atstājis dziļas kostas brūces. Cietusī nogādāta slimnīcā Rīgā.

Kopumā neatliekamās palīdzības mediķi pagājušajā diennaktī saņēmuši 1301 izsaukumu, no tiem 300 saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.