Ceļā uz Rīgu Baltijas jūrā nogrimst sens burinieks

© Publicitātes foto

Šorīt ceļā no Orhusas (Dānijā) uz Helsinkiem (Somijā) Baltijas jūrā netālu no Gotlandes dienvidu krastiem spēcīgā vējā nogrima viens no regates “The Tall Ships Races 2013” dalībniekiem 24 metrus garais B klases burinieks Wyvern no Norvēģijas.

1897. gadā būvētajam kuģim parādījās sūce, ar kuru apkalpe nebija spējīga tikt galā.

Saskaņā ar regates organizatoru Sail Training International sniegto informāciju kuģa Wyvern apkalpe nav cietusi un visi 10 cilvēki ar helikopteru ir nogādāti krastā. Wyvern glābšanā iesaistījās arī netālu esošais burinieks Wylde Swan no Nīderlandes.

Trīs pieredzējušie Wylde Swan apkalpes locekļi tērpti glābšanas vestēs, pēc savas iniciatīvas uzkāpa uz grimstošā Wyvern, cenšoties sniegt palīdzību. Pēc tam, kad kuģis nogrima, divi no Wylde Swan komandas locekļiem tika uzņemti uz Zviedrijas glābšanas kuģa, taču trešais komandas loceklis ir pazudis.

Pašlaik sacensībās turpina piedalīties arī jahta no Latvijas SPANIEL. Tās kapteine Signe Andersone ar īsziņas palīdzību informē komandas biedrus krastā par to, ka jūrā valda burāšanai ļoti sarežģīti apstākļi. Viļņu augstums brīžiem sasniedz 3 metrus, taču par spīti tam SPANIEL atrodas flotes priekšgalā, kaut arī rezultātu ziņā aptuveni 40 vietā no gandrīz 90 startējušajiem dalībniekiem.

Wyvern bija 24 metrus garš B klases burinieks, kas būvēts 1897.gadā un Stavangeras jūrniecības muzeja īpašums. Šis bija arī viens no skaistākajiem B klases buriniekiem, kas regulāri piedalījās “The Tall Ships Races” regatē.

Wyvern bija plānojis piedalīties arī regates Rīgas posmā no 25. – 28.jūlijam.