Policija: Protesta akcijas noritējušas mierīgi, un neviena aizturētā nav

Šodien Rīgā notikušās protestu akcijas noritējušas mierīgi un policijai nebija vajadzīgs aizturēt kādu par likumpārkāpumiem, aģentūrai LETA atzina Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava.

Pēc Pildavas teiktā, gan arodbiedrību, gan studentu organizētie pasākumi bijuši ļoti solīdi un nekādas nekārtības nav notikušas.

Īsi pēc plkst.13.30 piketējošo studentu skaits pie Saeimas ir sarucis par vairākiem tūkstošiem, un patlaban pie parlamenta ēkas atrodas aptuveni 1000 studentu, novēroja aģentūra LETA.

Tomēr arī neatlaidīgākie protestētāji ir skaļi un ik pa laikam kopīgi izkliedz dažādus saukļus, aicinot atlaist Saeimu, kā arī palielināt finansējumu skolotājiem un policistiem.

Arī drošības dienestu darbinieki joprojām atrodas notikuma vietā un rūpīgi pieskata sabiedrisko kārtību. Saeimas apkārtne ir ierobežota gan ar lentēm, gan barjerām.

Kā ziņots, šodien protesta akcijā piedalījās ap 5000 cilvēku. Studenti pie parlamenta ēkas ieradušies, turot rokās dažādus plakātus, kuros galvenokārt uzmanība vērsta uz sociālām problēmām, tostarp studiju apmaksāšanas un studentu izdzīvošanas iespējām. Studentu gājiena priekšgalā tiek spēlētas trompetes, arī paši studenti skandē dažādus saukļus, tostarp "Studentu lieta - taisna un cieta", "Dar', ko var, studentiem ir jāuzvar".

Savukārt no paša rīta pie parlamenta ēkas bija pulcējies nepilns tūkstotis arodbiedrību pārstāvju, kuri izteica pretenzijas pret valsts budžeta projektu nākamajam gadam, ko šodien skata Saeimā.

Svarīgākais