CSDD izstrādā aplikāciju autovadītājiem

Jau pārredzamā nākotnē plastmasas transportlīdzekļa vadītāja apliecība un laminēta auto tehniskā pase varētu kļūt par vēstures relikvijām - CSDD ir iepazīstinājusi plašāku sabiedrību ar jauno mobilo aplikāciju, kas pilda visas tās pašas funkcijas, ko mājaslapa.

Šobrīd aplikācijai, kas ļauj izņemt vienas dienas braukšanas atļauju, piekļūt informācijai par auto tehnisko apskati un vadītāja tiesībām ir jau aptuveni 2000 lietotāju, taču, tā kā aplikācija ir vēl pavisam jauna, paredzams, ka jau drīzumā tās lietotāju skaits pieaugs. Par ērtu jaunievedumu uzskatāma arī funkcija iestatīt atgādinājumu par OCTA, medicīniskās uzziņas un citu dokumentu termiņu beigām, pieejama arī informācija par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem. Aplikāciju izstrādājuši CSDD IT speciālisti un internetā tā pieejama bez maksas.

Vidējais vērtējums, ko aplikācijas Android versijai mājaslapā Google play piešķīruši lietotāji ir 4,2, kas liecina, ka projekts pagaidām uzskatāms par veiksmīgu, atsevišķiem lietotājiem gan bijuši sarežģījumi ar reģistrācijas veikšanu, tomēr atsauksmes kopumā ir pozitīvas.

CSDD sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Bērziņa atbildot uz jautājumu par to, vai mobilā aplikācija var kalpot kā tiesību un tehniskās pases aizvietotājs, stāsta: "Šobrīd vēl ne, bet noteikti, ka uz to ir jāiet. Kā pirmais varētu būt Vienas dienas braukšanas atļaujas apliecinājums, kuru varēs ar aplikācijas palīdzību ne tik vien iegādāties, bet arī uzrādīt Valsts policijas darbiniekiem."

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais