Dziesmu svētki noslēgušies bez nopietniem saslimšanas gadījumiem

© Publicitātes foto

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi ir gandarīti, ka, neskatoties uz dziesmu un deju mēģinājumu slodzi un karstajiem laika apstākļiem aizvadītajā nedēļā, XXV Dziesmu un XV Deju svētki pavadīti bez smagiem grupveida saslimšanas gadījumiem.

SPKC direktore Inga Šmate: "Svētku laikā SPKC epidemiologi reģistrēja un izmeklēja atsevišķus dalībnieku saslimšanas gadījumus ar zarnu infekciju pazīmēm, tomēr tie bija viegli saslimšanas gadījumi, kas dalībniekiem ļāva turpināt piedalīties svētku norisē un neradīja apdraudējumu citiem svētku dalībniekiem. Galvenokārt svētku dalībnieku veselības stāvoklis (nelaba dūša, sāpes vēderā) uzlabojās vienas dienas laikā, un viņi turpināja piedalīties svētku aktivitātēs”.

Svētkos saslimšanas gadījumu skaits bija neliels, tas liecina, ka dalībnieki ir ievērojuši higiēnas prasības un lietojuši svaigus pārtikas produktus, kas ir ļoti būtiski, uzturoties šādos masu pasākumos, uzsver SPKC epidemiologi.

SPKC atzinīgi vērtē aizritējušos svētkus un pateicas svētku dalībniekiem un organizatoriem par veselīgu un drošu svētku norisi.

Svarīgākais