Dziesmu svētkos bildināta vēl viena meitene

© F64 Photo Agency

Dziesmu un deju svētku sadziedāšanās koncertā pa vidu daudzām pazīstamām latviešu dziesmām notika arī nedaudz netradicionāls notikums - bildinājums, ziņo Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls LSM.lv.

Puisis no Vācijas vārdā Deniss Mežaparka estrādē lūdza meitenes vārdā, Kima, roku. Tā kā Deniss nezināja latviešu valodu, tad vakara vadītāji iztulkoja viņa teikto estrādē sanākušajiem, kā arī televīzijas skatītājiem. Tomēr pašu bildinājumu viņš izteica latviešu valodā. Kima pieņēma bildinājumu.

Pēc tam viņi dziesmas "Pie dzintara jūras" pavadībā dejoja. Šis ir jau trešais bildinājums šajos Dziesmu un deju svētkos.

Latvijā

“Dzīvoju Latvijā jau vairāk nekā deviņus gadus,” teic rakstnieks, publicists un vēsturnieks Dmitrijs Savins, kura dzimtene ir Krievija, Aizbaikāls, pilsēta Čita. “Pirms tam nekad nebiju domājis, ka kļūšu par emigrantu. Bet mēs visi zinām, kāda ir situācija mūsdienu Krievijā. Tāpēc mana aizbraukšana bija loģisks rezultāts manam politiskajam darbam Krievijā. Man Krievijā bija tikai divi varianti: cietums vai emigrācija.” Intervija ar Dmitriju notiek latviski.

Svarīgākais