Rīgas Zooloģiskais dārzs līdz janvāra vidum strādās ilgāk

No 4.decembra līdz 17.janvārim Rīgas Zooloģiskā dārza kases būs atvērtas līdz plkst.18:00, bet ''zoodārzs mirdzēs'' līdz pat 20:00, tā vien aicinot vērot dzīvniekus gan Mēness, gan mākslīgajā apgaismojumā.

Laikā, kad Rīga cīnās pret tumsu, iededzot spuldzīšu virtenes nozāģētās vai mākslīgās eglītēs, Rīgas Zooloģiskā dārza ļaudis lepni izdaiļo savu Akvārija skvēra egli, kura, ik ziemu teju divdesmit gadus rotāta, nu jau izaugusi stalta un varena. Tomēr tik daudz gaismas tumšākajā gada laikā zoodārzā nav pieredzējusi pat viņa, jo jau mēnesi alejas un dzīvnieku mītnes tiek rotātas ar spuldzīšu virtenēm un prožektoriem, lai jau 4.decembrī aicinātu ziņkāros ļaudis baudīt Ziemas nakts piedzīvojumus Zoodārzā, nra.lv informēja Zoodārza informācijas dienests.

Pie tam, zoodārza centrā degs varens ugunskurs un karstu tēju piedāvās vairākas kafejnīciņas, bet slinkākie apmeklētāji zoodārza naksnīgo krāšņumu varēs vērot no zirgu pajūgiem.

Interesentiem, iepriekš piesakot ekskursiju (tālr. 67518669), būs iespēja izstaigāt Ziemassvētku noskaņās tērpto zooloģisko dārzu kopā ar ekskursiju vadītāju.

Lai ''zoodārza mirdzēšana'' būtu pieejama katram, no 16:00 līdz 18:00 ikviena zoodārza ieejas biļete maksās tikai vienu latu! (tikpat arī automašīnas novietošana stāvlaukumā).

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais