Lielā karstuma dēļ vairākiem Dziesmusvētku dalībniekiem kavējas neatliekamā palīdzība

Lielā karstuma dēļ vairākiem Dziesmusvētku dalībniekiem Mežaparka lielajā estrādē kavējas medicīniskās palīdzības sniegšana.

 Šodien Mežaparka Lielajā estrādē no plkst. 10.00 notiek svētku noslēguma koncerta "Līgo!" ģenerālmēģinājums, kuru noskatīties var arī skatītāji. Dziedātāji ģenerālmēģinājumā uzstājas pilnā tautas tērpā, kas kā zināms darināts no vilnas auduma. Lielais karstums, kas pašlaik valda Rīgā, tādā tērpā ir diezgan grūti izturams, tādēļ  aizvien pieaug to  dziedātāju skaits, kuriem nepieciešama mediķu palīdzība. Kā novēroja nra.lv žurnāliste, dziedātāji ģībst gandrīz ik pēc dažām minūtēm, jau sāk trūkt mediķu, kas varētu ātri sniegt neatliekamo palīdzību visiem kam tas nepieciešams.

Neraugoties uz to karsto laiku, koncerts turpinās un cilvēki pacietīgi turpina dziedāt spītējot svelmei.

Plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē notiks svētku noslēguma koncerta "Līgo!" otrs ģenerālmēģinājums-koncerts.

Kā norāda dziedātāji, kuri piedalījušies vairākos iepriekšējos Dziesmu svētkos, šis ir pirmais gads, kad svētki tik ļoti komercializēti. Pirmo reiz  biļetes tiek tirgotas arī uz Dziesmu svētku gājienu, kuru varēs noskatīties arī no speciāli izveidotas ložas.

Dziesmu svētku dalībnieki arī spriež, ka vajadzētu rakstīt vēstuli Kultūras ministrijai norādot, ka šādā karstumā likts pilnā tērpā dziedāt divus ģenerālmēģinājumus pēc kārtas ir "necilvēcīga attieksme" pret dalībniekiem.

Svarīgākais