Jahtas "Alegra" kapteiņa meklēšanā iesaistījusies Zviedrijas lidmašīna

Jūrā iekritušā jahtas "Alegra" kapteiņa meklēšanā iesaistījusies Zviedrijas Krasta apsardzes dienesta lidmašīna, ziņo Nacionālie bruņotie spēki (NBS).

Joprojām meklēšanas darbus turpina NBS Gaisa spēku helikopters

Kā ziņots, šonakt no jahtas "Alegra", kas bija ceļā no Rīgas uz Roņu salu, jūrā pāri bortam iekrita tās kapteinis. Jahtas apkalpe ir izglābta, nogādāta krastā, bet glābēji turpina meklēt jūrā iekritušo vīrieti, aģentūru LETA informēja Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Ulbina.

Informāciju par notikušo Krasta apsardzes dienests saņēma šonakt plkst.4.30 no Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta. Uz jahtas atradās divi cilvēki, kas neprata to vadīt un nevarēja nosaukt precīzu atrašanās vietu.

Cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijā tika iesaistīts negadījuma rajonā esošais kravas kuģis "Eira", kā arī vēl trīs tuvumā esošie kuģi "Emsborg", "Mosvik" un "Gerd", lai noteiktu iespējami precīzu jahtas atrašanās vietu un uzturētu sakarus ar jahtu.

Paralēli uz notikumu vietu tika norīkots Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters "Mi-17".

Jahtas pasažieri, 1983. un 1992.gadā dzimuši vīrieši tika uzņemti uz robežsardzes kuģa "Valpas", savukārt kuteris "RK-15" aizvilka jahtu uz Rīgas ostu Bolderājā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.