Brīvdabas muzejā Folkloras dienās tiks rādīti dažādu novadu kristību rituāli

Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā šodien,6.jūlijā, no Dziesmu un deju svētku Folkloras dienā, kurā tiks rādīti dažādu novadu kristību rituāli.

Suitu un latgaliešu rituāli ir balstīti tradīcijās, savukārt vidzemnieki rādīs, kā var veidot mūsdienīgu rituālu, kurā apvienoti tradicionāli un mūsdienīgi elementi.

No plkst.11.00 – 12.30 notiks suitu krustības Kurzemes sētā, kurās piedalīsies etnogrāfiskais ansamblis GUDENIEKU SUITI, Basu folkloras kopa KRĒTAINIE SUITI.

Pēc tam no plkst.12.30 – 14.00 būs skatāmas Latgaliešu kristības Latgales ciemā, kurās kristību rituālus veiks Mežvidu folkloras kopa, kā arī Baltinavas un Rikavas etnogrāfiskie ansambļi.

Savukārt no plkst.14.00 – 15.00 notiks Krustabas Vidzemes sētā ar folkloras kopām Vidrižu DELVE,Jērcēnu MEŽĀBELE.

Bez kristību rituāliem šīs vasaras Dziesmu un deju svētku Folkloras dienā Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā Zemgales sētā būs Zemgales un Augšzemes rotaļu un dziesmu programma, savukārt lībieši rādīs savu kāzu rituālu un izdancinās visus sanākušos kāzu viesus.

15.00 – 16.00 Zemgales un Augšzemes dziesmas un rotaļas Zemgales sētā ar folkloras kopām Bauskas TREJUPE, Dobeles LEIMAŅI,Jēkabpils RIESTAVA.

16.00 – 17.00 Lībiešu danči un rotaļas lībiešu zemnieka – zvejnieka sētā „Dēliņi”

Tārgales KĀNDLA un PIŠKI KĀNDLA un Lībiešu dziesmu ansambli LĪVLIST.

Folkloras diena Dziesmu un deju svētkos šogad dod iespēju katram rīdziniekam un galvaspilsētas viesim ieraudzīt tradīcijas tuvplānus visas dienas garumā Vērmanes dārzā, Esplanādē, Bastejkalnā un Operas skvērā.

Svarīgākais