Vakar slimnīcā nogādāti 27 Dziesmu un deju svētku dalībnieki

© Dziesmu un deju svētki/Flickr

Pagājušajā diennaktī slimnīcā nogādāti 27 Dziesmu un deju svētku dalībnieki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Līdzīgi kā iepriekšējās dienās vairākiem dalībniekiem saasinājušās jau esošas hroniskas saslimšanas, bijušas sūdzības par vēdera sāpēm un roku un kāju savainojumiem. Vairākos gadījumos cilvēkiem pasliktinājusies pašsajūta arī karstuma ietekmē.

"Stāvokļi ir samērā viegli. Turklāt dalībnieki pie mediķiem griežas laicīgi. Mudinām tā darīt arī turpmāk," sacīja Vītola.

Jau ziņots, ka svētku norises vietās dežurē mediķi, kuri nepieciešamības gadījumā sniedz palīdzību.

Lai svētku dalībniekiem fiziskā slodze karstajā laikā neveicinātu pārkaršanu vai esošu slimību saasināšanos, NMPD mediķi aicina ievērot vairākus drošības pasākumus. Pirmkārt, karstajā laikā vēlams atveldzēties ar vēsu, viegli mineralizētu ūdeni, nevis ar saldinātām limonādēm un enerģijas dzērieniem. Iedzertā šķidruma daudzumu karstās dienās būtu jāpalielina, turklāt svarīgi padzerties, vēl pirms parādās slāpes.

Uzturoties tiešos saules staros, jālieto galvassega. Nevajadzētu aizmirst arī par aizsargkrēmu, lai pasargātu ādu no saules apdegumiem. Uzturoties saulē, ik pa laikam vajadzētu atrast brīdi ieiet ēnā vai labi vēdinātās telpās atvēsināties. To vajadzētu darīt arī tad, ja tiek izjusts nogurums.

Svarīgi svētku dalībniekiem ir arī pēc mēģinājumiem veltīt pietiekamu laiku atpūtai un mieram nakts stundās, lai atgūtu spēkus un enerģiju.

Svarīgākais