Ādažu domes darbinieki atpūšas Itālijā

Emilia Romagna © Scanpix

Izmantojot norvēģu piešķirto naudu publiskās un privātās partnerības pētīšanai, prāvs skaits Ādažu novada domes darbinieku ar mēru Normundu Breidaku delegācijas vadībā pagājušo nedēļu baudīja Itālijas jaukumus.

Prasība ceļojumu organizēt tieši uz kādu no vecās Eiropas valstīm, nevis, piemēram, blakus esošo Igauniju, tika iestrādāta jau konkursa nolikumā.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka Ādažu dome jau ilgāku laiku kaļ plānus par piebūves celšanu esošajai ēkai, taču naudas trūkuma dēļ iecere gadu no gada atlikta. Šogad iespēju vismaz iesākt projekta virzību pavēris Norvēģijas valdības divpusējais finanšu instruments ar programmu Valsts un privātās partnerības attīstības veicināšana Latvijā. Līdztekus esošās domes pārbūves skicēm par saņemtajiem 200 000 eiro jātop pārbūvētās ēkas pastāvēšanas finanšu un ekonomiskajam pamatojumam. Un tas tad arī ietver sevī arī domes darbinieku apmācīšanu sadarbības jautājumos ar privātiem komersantiem.

Cits jautājums, ka dome pašlaik nemaz negrasās celt ēku, jo naudas trūkst pat jaunuzceltā bērnudārza Kadagā finansēšanai. Taču iespēja nedēļu pavadīt ārzemēs nav laista garām. Protams, ar skaisto Itāliju neapbalvotie darbinieki ir nīgri, uzskatot, ka šis brauciens ir tipisks dienesta tūrisma piemērs. Nav īstas skaidrības par aizbraukušo skaitu. Neatkarīgās avoti ziņo, ka kopumā uz Emilia Romagna apgabalu Veronas apkaimē devušies kopumā 10 ādažnieku – no vadības, Būvvaldes un Attīstības daļas. Vicemērs Pēteris Balzāns apgalvo – tikai astoņi: "Viņi visi tur mācās, notiek semināri. Viņi tur neizklaidējas." Savukārt citi mājās palicēji informē, ka korekti dienesta komandējums noformēts tikai trim ceļotājiem. Ziņojumu dēlis novada domes apmeklētājiem vēstījis, ka šie cilvēki it kā atrodas atvaļinājumā.

Bagātinājušies ar itāļu pieredzi publiskās un privātās partnerības finesēs, ādažnieki mājās atgriezās sestdien, lai pirmdien pēc nedēļas pārtraukuma dotos pie darba.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais