Mirskis balsojis pret Latvijas iestāšanos eirozonā

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Aleksandrs Mirskis ("Alternative") trešdien Strasbūrā balsojis pret Latvijas iestāšanos eirozonā un dēvē to par milzīgu kļūdu, aģentūru LETA informēja deputāta asistente Anita Laizāne.

"Manā skatījumā, iestāšanās eirozonā - tā ir milzīga kļūda, un mums visiem par to nāksies maksāt. Uzvarētāji būs tikai to lielo kapitālu pārstāvji, kuru interesēs strādā gan valdība, gan arī daudzi eirodeputāti," saka Mirskis.

Viņš saka, ka, rodoties iespaids, ka Dombrovskis un viņa komanda dara visu, lai saņemtu "medaļas" uz parasto iedzīvotāju rēķina. "Tiek ignorēts tas fakts, ka Lielbritānija, Zviedrija, Dānija, Polija nogaida savu nacionālo interešu robežās. Stiprākie spēlētāji necenšas spēlēt Eiropas solidaritāti, ja tas viņiem nav izdevīgi. Tie gaida, kad Eiropas Savienība (ES) stabilizēs savu finansiālo sistēmu, tie atsakās maksāt Grieķijas un Portugāles parāda saistības. Bet mēs "esam bagāti", parakstījām līgumu, kur ir tikai vieni pienākumi un soda sankcijas, kā rezultātā runa vairs nav par neatkarību."

Mirskis uzskata, ka jautājums par iestāšanos eirozonā bija jāizšķir referendumā. Tāpat krīze valstī nav pārvarēta, tādēļ valdība stingros līguma noteikumus pildīšot uz iedzīvotāju rēķina. EP deputāts brīdina, ka cenu paaugstināšanās un inflācija gulsies uz parasto iedzīvotāju pleciem.

Kā ziņots, EP šodien ar lielu balsu vairākumu nobalsoja par rezolūciju, kas atbalsta eiro ieviešanu Latvijā nākamā gada janvārī.

EP ieteikumu apstiprināja ar 613 balsīm par, 67 pret un 29 atturoties.

"Latvija ieguldījusi ievērojamas pūles krīzes pārvarēšanā, un esmu gandarīts apsveikt to ar pievienošanos eirozonai 2014.gada 1.janvārī," teica par ieteikuma sagatavošanu atbildīgais EP deputāts Burkhards Balcs, kura uzrunu pavadīja EP deputātu aplausi.

Svarīgākais