Interesi par Dziesmu un deju svētkiem izrāda maz ārvalstu tūristu

© F64 Photo Agency

Interesi par XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem izrāda maz ārvalstu tūristu, biznesa portālam "Nozare.lv" apliecināja tūrisma nozares pārstāvji.

Tūrisma aģentūras SIA "Impro ceļojumi" Ienākošā tūrisma ceļojumu konsultants Gatis Kampernovs stāstīja, ka patlaban "Impro" klientu, kas būtu ieradušies tieši uz svētkiem, ir maz - 21 vācietis, seši amerikāņi un četri Austrālijas iedzīvotāji.

"Mūsu pastāvīgie klienti pat tieši izvairās no svētku datumiem. Līdz ar to izveidojies "logs" - laika posmā no 2.jūlija līdz 8.jūlijam tūristu grupu faktiski nav," sacīja Kampernovs un skaidroja, ka tūristus šajā periodā atbaidot "milzīgās masas, satiksmes ierobežojumi un viesnīcu noslogojums".

Arī "Live Rīga" Mārketinga un komunikāciju direktors Aigars Smiltāns apliecināja, ka Dziesmu un deju svētki ir nišas produkts, līdz ar to speciāli organizēto grupu un individuālo ceļotāju skaits, kas vēlas braukt uz Rīgu, lai apmeklētu šo pasākumu, ir samērā mazs.

"Šo interesentu skaits, salīdzinot ar kopējo tūristu pamatplūsmu, šajā periodā ir nesamērīgi mazs. Lielākā daļa tūristu, kas ieradušies un ieradīsies Rīgā uz Dziesmu svētku laiku, to visu svētku atmosfēru un noskaņu saņems kā pievienoto vērtību savam brīvdienu ceļojumam," sacīja Smiltāns.

Vaicāts, vai tūristi, kas ieradušies uz svētkiem, saskārušies ar kādām organizatoriskām problēmām, Smiltāns norādīja, ka Dziesmu un deju svētki ir tikai sākušies, tāpēc līdz šim nav bijušas sūdzības nedz arī neapmierinātu ārzemju tūristu. Viņš piebilda, ka Rīgas tūrisma informācijas centros ierodas samērā daudzi ārzemju viesu un vaicā par Dziesmu svētkiem, un viņiem tiek piedāvāti izdales materiāli angļu valodā.

Savukārt "Impro" pārstāvis kā galveno problēmu minēja biļešu iegādi uz galvenajiem svētku notikumiem. "Uz Dziesmu svētku gala koncertu stāvējām rindā, lai sarūpētu biļetes tiem tūristiem, kas ieradušies tieši uz svētkiem. Tiesa, tūristi pasākumus pagaidām vēl nav apmeklējuši," atzina Kampernovs.

Jau ziņots, ka svētdien, 30.jūnijā, oficiāli sākušies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, kas nedēļas garumā Rīgā piedāvās dažādus svētku pasākumus, noslēdzot programmu 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē ar noslēguma koncertu "Līgo" un kopīgu sadziedāšanos visas nakts garumā.

Nedēļas garumā Rīgā kopumā notiks 62 Dziesmu un deju svētku pasākumi, no kuriem 21 būs maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais