Vakar slimnīcā nonākuši pieci Dziesmu un deju svētku dalībnieki

Pagājušajā diennaktī slimnīcā nogādāti pieci Dziesmu un deju svētku dalībnieki, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Cietušo vecumu dienesta pārstāve nevarēja nosaukt, tomēr zināja teikt, ka vienā gadījumā dalībnieks guvis galvas traumu, vēl kādam dalībniekam paasinājusies jau esoša hroniska saslimšana, bet pārējos gadījumos gūtas kājas traumas.

"Traumas ir nelielas," piebilda Vītola.

Jau ziņots, ka svētdien, 30.jūnijā, oficiāli sākušies XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, kas nedēļas garumā Rīgā piedāvās dažādus svētku pasākumus, noslēdzot programmu 7.jūlijā Mežaparka Lielajā estrādē ar noslēguma koncertu "Līgo" un kopīgu sadziedāšanos visas nakts garumā.

Svētku atklāšanas dienā slimnīcā tika nogādāti divi to dalībnieki - astoņus gadus veca meitene, kura sūdzējusies par vēdera sāpēm, un 27 gadus veca sieviete, kura bija savainojusi kāju, iepriekš informēja NMPD.

Savukārt svētku otrajā dienā ar sāpēm mugurā slimnīcā tika nogādāts 21 gadu vecs svētku dalībnieks.

Nedēļas garumā Rīgā kopumā notiks 62 Dziesmu un deju svētku pasākumi, no kuriem 21 būs maksas pasākums, bet 41 - bezmaksas pasākums.

Svarīgākais