Deju skatē labākie – Dancis un Teiksma

© Reinis Hofmanis, Andrejs Terentjevs

Latvijas labāko deju kolektīvu konkursā no 23 deju kolektīviem par labākajiem vidējās paaudzes grupā tika atzīts Latvijas Universitātes biedrības Juventus vidējās paaudzes deju ansamblis Dancis, bet jauniešu grupā – Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības koncertorganizācijas Ave sol Tautas deju ansamblis Teiksma.

Kolektīvi tika vērtēti divās grupās: A grupā – 14 jauniešu deju kolektīvi, bet D grupā – deviņi vidējās paaudzes deju kolektīvi. Šie kolektīvi uz finālu tika izvirzīti pēc atlases skatēm visā Latvijā. Žūrijas vērtējumam savas prasmes pirms tam bija rādījuši 603 deju kolektīvi septiņās vecuma un kvalitātes grupās, un noslēguma skatē piedalījās tikai augstākās kvalitātes deju kolektīvi.

Vidējās paaudzes grupā pirmo vietu ieguva VEF Kultūras pils deju kolektīvs Mana rotaļa un Mārupes novada kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs Mārupieši, tomēr Lielo balvu ieguva Dancis.

A grupā notika sīva spēkošanās, un pirmo vietu ieguva Tautas mākslas centra Mazā ģilde deju ansamblis Daiļrade un Latvijas Universitātes biedrības Juventus Tautas deju ansamblis Dancis, tomēr Lielo balvu ieguva deju ansamblis Teiksma.

Deju kolektīvi konkursā izpildīja trīs dejas: vienu no Deju svētku lieluzveduma Tēvu laipas koprepertuāra, vienu latviešu jaunrades deju, kas ir radīta pēc 2008. gada un nav šo deju svētku repertuārā, trešo – kolektīvu izraudzītu latviešu deju.

Svarīgākais