Piešķir 1,04 milj. Ls plūdu radīto seku novēršanas veikto darbu apmaksai

Otrdien, 2.jūlijā, valdība pieņēma lēmumu piešķirt no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem 1,04 miljonus latu Satiksmes ministrijai (SM), lai kompensētu izdevumus, kas saistīti ar šī gada pavasara plūdu un palu izraisīto seku valsts satiksmes infrastruktūrai novēršanu.

Ministru kabinetā apstiprinātais rīkojuma projekts par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas „Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem” ļaus kompensēt ievērojamos bojājumus satiksmes infrastruktūrai, kas tika nodarīti 2013.gada aprīļa mēnesī intensīva sniega kušanas un upju pārplūšanas rezultātā.

1,005 miljoni lati tiks piešķirti valsts autoceļu ārkārtas uzturēšanas veikto darbu apmaksai, bet 34 909 latus atvēlēs dzelzceļa ārkārtas uzturēšanas veikto darbu apmaksai.

Kā skaidro SM, šī gada aprīļa mēnesī intensīva sniega kušanas un upju pārplūšanas rezultātā valsts autoceļu tīklā, kas atrodas valsts akciju sabiedrības "Latvijas Valsts ceļi" pārziņā, tika izskalota un pārrauta ceļa klātne, izskalotas caurtekas, bojāti ceļu satiksmes organizācijas tehniskie līdzekļi. Rezultātā transportlīdzekļu satiksme pa valsts autoceļiem bija ierobežota vai slēgta.

2013. gada naktī no 19.aprīļa uz 20.aprīli, pārplūstot Kujas upei, ievērojami tika bojāts sliežu ceļš posmā Madona-Gulbene 63.kilometrā. Plūdu ietekmē trijās vietās tika izskalots zem sliežu klātnes esošais uzbērums, rezultātā dzelzceļa infrastruktūrai sliežu ceļu klātne tika bojāta apmēram 75 metru garumā.