Valdība lems par līdzekļu piešķiršanu lāču voljera būvniecībai Līgatnes dabas takās

Šodien valdība atkārtoti lems par finansējuma piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem lāču voljera būvniecībai Līgatnes dabas takās.

Valdība pagājušajā nedēļā konceptuāli pauda atbalstu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) lūgumam atvēlēt 146 000 latu lāču Puikas un Mikus voljera būvniecībai Līgatnes dabas takās.

Pēc VARAM lūguma valdība konceptuāli atbalstīja arī 25 667 latu atvēlēšanu pavasarī izskalotā un sabrukušā autoceļa savešanai kārtībā Līgatnes dabas takās.

Mikus un Puika patlaban mitinās viņiem speciāli būvētajā sprostā, bet lāčiem nav iespēju doties pastaigās svaigā gaisā un šāda situācija neatbilst labturības prasībām. Pēc Ministru kabineta paustā atbalsta Dabas aizsardzības pārvaldei (DAP), kas patlaban apsaimnieko dabas takas, būs pieejami līdzekļi jauna pastaigu laukuma būvēšanai.

DAP ģenerāldirektore Sandra Bērziņa atzīst, ka voljers ne tikai uzlabos sadzīves apstākļus lāčiem, bet būs ieguvums arī apmeklētājiem, jo beidzot Mikus un Puika būs apskatāmi.

"Dabas aizsardzības pārvalde patlaban strādā pie tā, lai atrastu Līgatnes dabas takām piemērotu apsaimniekotāju, un ieguldījums dabas taku infrastruktūrā ir solis uz priekšu tam, lai sakārtotu esošo situāciju šajā nozīmīgajā dabas izglītības objektā," skaidroja Bērziņa.

DAP Līgatnes dabas taku apsaimniekošanu pagājušā gada nogalē vajadzēja pārņemt ļoti strauji, jo iepriekšējais šī objekta apsaimniekotājs līgumu pēkšņi lauza un turpmāku atbildību par dabas takām neuzņēmās. Pēkšņo pārmaiņu rezultātā DAP šā gada budžetā nauda apsaimniekošanai nebija ieplānota.

Ņemot vērā DAP uzdevumu uzraudzīt un kontrolēt zooloģiskos dārzus, kas pēc būtības ir arī Līgatnes dabas takas, patlaban rastais risinājums nevar būt ilgtermiņa, tāpēc plānots Līgatnes dabas taku jauno apsaimniekotāju meklēt atklātā konkursā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.