Skaldot malku, jaunietis sev iecērt plaukstā

© Scanpix

Pagājušajā diennaktī kāds 15 gadus vecs jaunietis, skaldot malku, iecirtis sev plaukstā. Puisis nogādāts slimnīcā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Inga Vītola.

Savukārt Zemgalē piecus gadus vecu bērnu sejā bija sakodis suns, - bērns hospitalizēts uz Rīgu. Tikmēr Vidzemē sešus gadus vecs puika, lēkājot uz batuta, guvis elkoņa traumu, - ir aizdomas par rokas lūzumu.

Latgalē kāds vīrietis guva smagu alerģisku reakciju no lapsenes koduma, kas viņam bija iedzēlusi kakla rajonā, vīrietis tika nogādāts slimnīcā.

Tāpat pagājušā diennaktī mediķiem bijušas trīs veiksmīgas reanimācijas - Kurzemē 67 gadus vecam vīrietim un un 87 gadu vecai sievietei bija iestājusies klīniskā nāve, bet mediķi viņus spēja atdzīvināt. Savukārt Latgalē 25 gadus vecam vīrietim, mediķiem ierodoties, bija iestājusies klīniskā nāve, un ir aizdomas par narkotisko vielu lietošanu un pārdozēšanu. Vīrietis nogādāts slimnīcā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD bijuši 1123 izsaukumi, no kuriem bijušas 213 traumas.

Latvijā

No 24. oktobra līdz 6. novembrim "Maxima" veikalos norisināsies vēsturiski lielākā noliktavas izpārdošana, kuras laikā cenas nepārtikas precēm būs pieejamas sākot no 5 centiem. Izpārdošanā tiks piedāvātas vairāk nekā 26 000 preces, sākot no kancelejas precēm, zeķēm un zeķbiksēm, apģērba, traukiem, sadzīves elektronikas - līdz pat auto precēm. Klienti tiek aicināti laikus plānot savus veikala apmeklējumus, ņemot vērā iespējami lielo cilvēku plūsmu veikalos izpārdošanas periodā.

Svarīgākais