Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā

Par Liepājas izdaiļošanu ar ziediem pašvaldība 8 uzņēmumus atbrīvo no reklāmas nodevas

Liepājas pašvaldība atbrīvojusi no nodevas par reklāmas izvietošanu pilsētā astoņus uzņēmumus, kas par saviem līdzekļiem izveidojuši un izvietojuši pilsētvidē telpiskus vides objektus ar ziedu kompozīcijām, aģentūru LETA informēja Liepājas Būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Līdzīgu lēmumu dome ir pieņēmusi arī iepriekšējos gados, tādējādi atbalstot uzņēmumu iesaistīšanos pilsētas apzaļumošanā.

No reklāmas izvietošanas nodevas atbrīvoti vairāki uzņēmumi - SIA "Lattelecom" par telpisku vides objektu ar ziedu kompozīcijām Jūras ielas sadalošajā joslā, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas (LSEZ) SIA "DG Termināls" par kompozīciju "Ziedu koks" Cukura un Pulvera ielas krustojumā, LSEZ SIA "Scan-Plast Latvia" par individuāli projektētiem puķu podiem pie 15 laternu stabiem Tirgoņu ielā un AS "Swedbank" par stādītu vasaras puķu kompozīciju puķu dobē Jūras un Radio ielas krustojumā. Tāpat no nodevas atbrīvota AS "DNB banka" par stādītu vasaras puķu kompozīciju puķu dobē Līvas laukuma aplī, SIA "Cido Grupa" par telpisku vides objektu ar stādītu augu apiņu kompozīciju Jaunajā ostmalā, SIA Pica serviss" par telpisku vides objektu ar ziedu kompozīcijām Jaunās ostmalas sadalošajā joslā iepretī Zemnieku ielai un SIA "Baltik IT" par kompozīciju "Stārķis ziedu ligzdā" Graudu ielas un Kūrmājas prospekta krustojumā.

Minētie uzņēmumi ir atbrīvoti no reklāmas nodevas par kopējo summu 2200 lati.

Pateicoties šo uzņēmumu iniciatīvai, arī šajā gadā pilsēta ir ieguvusi astoņas sakoptas un apzaļumotas vietas, kas pie pašreizējā pilsētas apzaļumošanai paredzētā budžeta nebūtu iespējams. "Turklāt tas uzskatāms par labu paraugu, kā veidojama uzņēmumu reklāma pilsētvidē," skaidroja pilsētas galvenā māksliniece Agita Ansule.

Būvvalde, aprēķinot reklāmas objektu izgatavošanas, apstādīšanas un kopšanas izdevumus atbilstoši tirgus cenām, secināja, ka pirmajā gadā tie kopumā būtu aptuveni 66 000 latu. Katrā nākamajā gadā, turpinot izgatavoto un uzstādīto objektu apzaļumošanu un kopšanu, izmaksas būs aptuveni 16 500 latu.