Latvijas Radio piedāvās tiešraides no Dziesmusvētkiem

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Šajā nedēļas nogalē Latvijas Radio (LR) programmās skanēs ne tikai XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem veltītie raidījumi, bet arī pirmās tiešraides no svētku pasākumiem.

Kā informēja preses sekretāre Ilze Zvaigzne, gandrīz visu sestdienu no plkst.11 līdz pat vakaram LR 3 - Klasika klausītāji varēs sekot līdzi notiekošajam Latvijas Universitātes Lielajā aulā, kur Koru karos par spēcīgākā Latvijas jauktā kora titulu sacentīsies 24 kolektīvi.

Svētdienas rītā LR 1 ziņu programma "Labrīt!" no plkst.6 līdz 9 galvenokārt būs veltīta ar svētkiem saistītajām aktualitātēm. Rīta programmas laikā reģionālās korespondentes stāstīs par svētku dalībniekiem no Latgales, Vidzemes un Kurzemes, kā arī plkst.8:45 tiks atklāts, kuri LR kolēģi darbu Latvijas Radio apvieno ar dziedāšanu koros un tautas deju dejošanu.

Savukārt plkst. 11 LR 1 pirmo reizi svētku vēsturē tiešraidē translēs arī Dziesmu svētku Ekumēnisko dievkalpojumu no Rīgas Doma, kurā piedalīsies tradicionālo konfesiju mācītāji, kā arī deviņi kori, simfoniskais orķestris, četri diriģenti, vairāki solisti.

Svētdienas vakarā plkst.18.30 LR 3 - Klasika piedāvās Garīgās mūzikas koncerta tiešraidi no Rīgas Doma, kurā piedalīsies Valsts akadēmiskais koris "Latvija", Latvijas Radio koris, Rīgas Doma zēnu koris, kamerkoris "Ave Sol", Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris, ērģelniece Ilze Reine, diriģenti Māris Sirmais, Andris Veismanis, Mārtiņš Klišāns un Sigvards Kļava.

Nākamā nedēļa visās Latvijas Radio programmās būs piesātināta gan ar svētku raidījumiem un dienasgrāmatām, gan tiešraidēm LR1 un LR3.

Visi, kuri nevar būt klāt svētku pasākumos, nākamajā nedēļā aicināti klausīties svētku koncertu un pasākumu tiešraides. Otrdien, 2.jūlijā, no plkst.19 LR3 tiešraidē translēs J.Vītola 150 gadu jubilejai veltīto koncertu, bet trešdien plkst.19 Vokāli simfoniskās mūzikas koncertu no "Arēnas Rīga".

Ceturtdien plkst.20.10 LR3 tiešraidē pieslēgsies arī Tautas mūzikas koncertam "Raksti" Ķīpsalas hallē.

Sestdien, 6.jūlijā, plkst.17 paredzēta Pūtēju orķestru dižkoncerta tiešraide no Doma laukuma.

Svētku noslēgumā 7.jūlijā LR 1 tiešraidē no plkst.11.05 stundas garumā tiks stāstīts par Svētku gājienā redzamo, bet plkst.19 gan LR 1, gan LR3 translēs Dziesmu un deju svētku noslēguma koncertu "Līgo" no Mežaparka Lielās estrādes, kuru vadīs LR3 programmu vadītāji Inta Pīrāga un Edgars Raginskis.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.