Valsts meža dienests: Medībās jābūt uzmanīgiem

Valsts meža dienesta Medību daļa informē, ka pēdējās divās nedēļas medībās ar dzinējiem notikuši trīs nelaimes gadījumi. Pēc informācijas par notikušu, var secināt, ka medību laikā mednieki nav ievērojuši Medību noteikumu prasības.

Zemgales virsmežniecības teritorijā 14.novembrī Bauskas rajona mednieku kolektīva "Mežotne" rīkotajās medībās ar dzinējiem mednieks, šaujot pa alni aptuveni 100 metru distancē ar vītņstobra šaujamieroci, iespējams, ka lodei atsitoties pret koku ar rikošetu ievainoja blakus stāvošo mednieku vēdera rajonā. Notikuma apstākļi tiek noskaidroti. Ievainotā veselības stāvoklis stabils.

Zemgales virsmežniecībā 28. novembrī Jelgavas rajona mednieku kolektīva "Zaļenieki" rīkotajās medībās ar dzinējiem, mednieks pirms aiziešanas no mednieka stāvvietas, neizlādēja medību šaujamieroci. Ievietojot pielādēto šaujamieroci automašīnā, tas izšāva un savainoja pašu mednieku vēderā trāpot ar skrotīm lādētu lādiņu.

Ziemeļkurzemes virsmežniecībā 29.novembrī Ventspils rajonā, mednieku kolektīva "Kursa" rīkotajās medībās ar dzinējiem mednieks, šaujot pa staltbrieža govi ar vītņstobra šaujamieroci nāvējoši ievainoja galvā dzinēju, kurš šāviena brīdī atradās mastā. Dzinējs dzīšanas laikā nebija apģērbā, kas spilgti izceļas uz apkārtējā fona.

Ņemot vērā notikušos nelaimes gadījumus, kā arī to, ka joprojām pilnā sparā ir dzinējmedību sezona un ar 1. decembri sākas lūšu medību sezona, Valsts meža dienests vēlas pievērst mednieku uzmanību tam, lai medībās tiktu rūpīgi ievērotas drošības prasības.

Lai arī par jau notikušajiem nelaimes gadījumiem vēl turpinās lietas apstākļu noskaidrošana, jau šobrīd ir skaidrs, ka ir pārkāpti vairāki medību drošības noteikumu punkti. Par medību drošības prasību ievērošanu medībās atbild katrs mednieks personīgi, kā arī medību vadītājs. Valsts meža dienests turpmāk īpaši bargi vērsīsies pret tiem medniekiem un medību vadītājiem, kuri šīs prasības neievēros.

Svarīgākais