Izsolīs uzņēmējam Barinovam piederošo Jūrmalas viesnīcu "Majori"

Augusta sākumā paredzēts izsolīt maksātnespējīgajai SIA "Viesnīca "Majori"" piederošo nekustamo īpašumu, liecina administratores Aijas Ādamsones paziņojums.

Izsolīt paredzēts "Viesnīcai "Majori"" piederošo nekustamo īpašumu Jūrmalā, Jomas ielā 29/31, ko veido 5472 kvadrātmetrus plašs zemesgabals, uz kura atrodas viesnīcas ēka, administrācijas ēka un trīs citas būves.

Izsoli bija paredzēts rīkot kreditora AS "Reverta" labā, un tās paredzētā sākumcena ir 1 225 000 latu. Izsoles cena nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli.

Izsole notiks 7.augustā plkst.15 Rīgā, Ģertrūdes ielā 39-3.

Viesnīcu bija paredzēts izsolīt 2010.gada jūnijā, taču izsole nenotika, jo SIA "Viesnīca "Majori"" tika sākts tiesiskās aizsardzības process. Toreiz izsoles sākumcena bija noteikta 900 000 latu.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa 2010.gadā izbeidza "Viesnīcai "Majori"" noteikto ārpustiesas tiesiskās aizsardzības procesu un atzina uzņēmumu par maksātnespējīgu.

Pēc "Firmas.lv" datiem, uzņēmējs Vladimirs Barinovs kopš 2004.gada ir vienīgais "Viesnīcas "Majori"" īpašnieks. Vienīgais uzņēmuma valdes loceklis ar pārstāvības tiesībām ir Mārcis Krauze.

"Viesnīca "Majori"" kopš 2006.gada 1.novembra pārtrauca saimniecisko darbību, jo vairs neatbilda viesnīcu tehniskajām prasībām. Tika plānots, ka, līdzko beigsies viesnīcas privatizācijas process, sāksies tās rekonstrukcija. To bija paredzēts pabeigt līdz 2009.gadam, taču iecere netika īstenota.

2007.gadu uzņēmums noslēdzis ar 0,22 miljonu latu zaudējumiem, bet tam nav bijis nekāda apgrozījuma. 2006.gadā "Viesnīcas "Majori"" apgrozījums bija 0,18 miljoni latu, un gadu viesnīca noslēdza ar 5840 latu peļņu.

Pēc "Firmas.lv" datiem, 2008.gadā "Viesnīca "Majori"" nodarbināja astoņus, bet 2007.gadā - deviņus strādājošos.

"Viesnīca "Majori"" atrodas Jomas ielā, pretim Majoru dzelzceļa stacijai. Viesnīcas īpašums - 5472 kvadrātmetrus plašs zemesgabals, uz kura atrodas viesnīcas ēka, administrācijas ēka un trīs citas būves, - bija ieķīlāts "Parex bankā".

Barinovs ir bijušā "Parex bankas" līdzīpašnieka Valērija Kargina sievastēvs.

Viesnīcas ēka Jomas ielā 29 ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, saglabājama un restaurējama. Administratīvā ēka Jomas ielā 29 ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, saglabājama un restaurējama. Savukārt īpašumā esošais kiosks Jomas ielā 31 ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, saglabājams un restaurējams, bet ēka Jomas ielā 31 ir arhitektoniski vērtīga, saglabājama un restaurējama.

Viesnīca celta 1923.gadā jūgendstilā un ir arhitekta Redlingera darbs.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.