Papeļu pūku izplatības dēļ apsver iespēju izzāģēt trešdaļu papeļu Reņķa dārzā Ventspilī

Tiek apsvērta iespēja izzāģēt aptuveni trešdaļu no Ventspilī, Reņķa dārzā, augošajām papelēm, jo papeļu ziedēšanas laikā alerģiskas reakcijas izraisošās papeļu pūkas izplatās uz tuvējo māju iedzīvotāju īpašumiem, aģentūru LETA informēja pašvaldības iestādes "Komunālā pārvalde" sabiedrisko attiecību speciālists Kristaps Auzāns.

Atsaucoties uz daudziem iedzīvotāju lūgumiem, tiks meklēti risinājumi šai problēmai. Pašlaik tiek izvērtēts risinājums izzāģēt aptuveni trešo daļu no 25 Reņķa dārza papelēm un to vietā iestādīt citus dažādu šķirņu kokus.

Šīs papeles ir jau 40-50 gadus vecas, un to pakāpeniska nomainīšana pret jauniem kokiem būtu loģisks un saprotams risinājums, kas vienlaikus saglabātu gan parka un pilsētas zaļo zonu, gan atrisinātu pūku problēmu tuvumā esošo māju iedzīvotājiem, skaidroja Auzāns.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.