Bēguļojošu laupītāju nodod atņemtā telefona "pacelšana"

Rīgā Valsts policija naktī uz ceturtdienu pēc desmit spēļu zāļu pārmeklēšanas aizturējusi mobilā telefona nolaupītāju, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldē.

Burtnieku ielā pie kāda no namiem iepazinās divi iereibuši vīrieši. Viens no vīriešiem palūdza savam paziņam mobilo tālruni, lai pazvanītu draugam, jo pašam bija beidzies priekšapmaksas kartes rēķins.

Pēc sarunas veikšanas vīrietis mobilo tālruni neatdeva īpašniekam. Kad īpašnieks prasīja tālruni atpakaļ, tad otrs, viņam piedraudot ar fizisku izrēķināšanos, atņēma arī otru telefonu, kā arī naudas maku.

Cietušais pēc incidenta nekavējoties devās uz tuvāko policijas iecirkni.

Policisti pārbaudīja tuvāko apkārtni, taču iespējamo vainīgo neizdevās atrast. Policija arī piezvanīja uz nolaupīto tālruni. Saruna nenotika, taču fonā bija dzirdamas spēļu zālēm raksturīgās skaņas.

Policija pārbaudīja visas desmit rajonā esošās spēļu zāles, un pēdējā tika atrasts arī laupītājs. Vīrietis tika aizturēts, un cietušais atguva savas mantas - abus nolaupītos mobilos tālruņus un naudas maku.

Aizturētais ir 1982.gadā dzimis vīrietis, kurš iepriekš jau tiesāts par līdzīgiem noziegumiem.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.