LTV nakts ziņas turpmāk veidos tiešajā ēterā

Latvijas Televīzija (LTV) turpmāk plāno nakts ziņas veidot tiešajā ēterā, pavēstījis LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte.

Kā novēroja biznesa portāls "Nozare.lv", Belte savā tviterkontā informējis, ka "LTV valde ir pieņēmusi lēmumu par nakts ziņu turpmāku veidošanu tiešajā ēterā."

Sarunā ar "Nozare.lv" Belte atklāja, ka šodienas valdes lēmums kaut kādā mērā ir saistīts ar vakardienas un nakts notikumiem, kas saistīti ar ugunsgrēku Rīgas pilī. Aizvadītās nakts notikumi ir rosinājuši mainīt LTV līdzšinējo plānu attiecībā uz nakts ziņu veidošanu tiešraidē.

"Būtībā aizvadītās nakts notikumi ir rezultējušies ar to, ka valde ir pieņēmusi lēmumu mainīt iepriekš izstrādāto plānu, kas paredzēja nakts ziņu veidošanu sākt no šī gada rudens. Taču kritika, ko izteica arī tvitera lietotāji un kas kaut kādā mērā bija arī pamatota, pamudināja LTV valdi mainīt šos plānus un sākt nakts ziņu veidošanu tiešraidē jau no nākamās pirmdienas, 24.jūnija," teica Belte.

LTV Ziņu dienesta vadītāja Iveta Elksne atzīmēja, ka LTV Ziņu dienests vienmēr ir uzstājis, ka nakts ziņām ir jābūt tiešraidē, tādējādi izrādot cieņu pret skatītājiem un darbiniekiem.

"Žēl, ka pozitīvais lēmums ir jāpieņem pēc lielas nelaimes, bet priecājos, ka šoreiz tas nolemts tik operatīvi," atzina Elksne, atgādinot, ka pagājušajā naktī LTV Ziņu dienests iespējami ātri mobilizēja spēkus, sākot no plkst.3.30, informējot par Rīgas pils degšanu.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba izdevās lokalizēt ap plkst.4. Liesmas nopostīja ap 3200 kvadrātmetru lielu platību.

Ugunsgrēka dzēšanai tika piesaistīti visi VUGD Rīgas reģiona pārvaldes rīcībā esošie resursi, palīgā devās arī ugunsdzēsēji no Jūrmalas. Uz notikuma vietu tika norīkots Rīgas brīvostas velkonis.

Dzēšanas darbu laikā radās vairākas problēmas ar ūdens ņemšanu, bez tam pievīla arī ugunsdzēsēju vecā un nokalpojusī tehnika. Viens VUGD darbinieks, strādājot pilī, saindējās ar degšanas produktiem. Citi cilvēki ugunsgrēkā necieta.

Pēc liesmu mitēšanās apsekojot Rīgas pils muzeja krātuves, tika secināts, ka uguns un ūdens klātbūtne radījusi risku Latvijas Nacionālā vēstures muzeja relikvijām.

Kā ziņots, Rīgas pils patlaban tiek remontēta, tikmēr Valsts prezidenta kanceleja ir pārcelta uz Melngalvju namu.