Rīgas pils ugunsgrēks Līgo svinības krastmalā neietekmēs

Rīgas pašvaldības rīkotos svētkus "Līgosim krastmalā" šonakt Rīgas pilī notikušais ugunsgrēks neietekmēs, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Departamenta direktors Guntis Helmanis apspriedies gan ar pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (GKR), gan ar pasākuma "Līgosim Krastmalā!" producentiem, un departamenta rīcībā pašreiz nav informācijas, ka notikušais varētu traucēt pasākuma norisi, norādīja departamenta pārstāve Indra Vilde.

Par spīti turpat līdzās esošajām pils krāsmatām, svinības notiks, kā ieplānots.

Kā ziņots, vakar vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko pēc vairāk nekā piecu stundu aktīva darba izdevās lokalizēt ap plkst.4. Ugunsgrēkā nopostīta ap 3200 kvadrātmetrus liela pils ēkas platība.

Jau rīt, 22.jūnijā, 11.novembra krastmalā sāksies gatavošanās 23.jūnijā plānotajām Līgo svinībām "Līgosim krastmalā!". Līgo svētku laikā svētdien bez ieejas maksas varēs baudīt kultūras programmu ar Latvijas teātru aktieru, populāru solistu un mūzikas grupu piedalīšanos. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties rotaļās un atrakcijās, dziedāt, dancot un baudīt Jāņu mielastu jau no plkst.17 pēcpusdienā līdz pat rīta gaismai.

Arī šogad, līdzīgi kā pērn, savu īpašo Līgo vakara koncertprogrammu ar populāru dziedātāju piedalīšanos sagatavojis Maestro Raimonds Pauls.