Krasta apsardzes dienests aicina Jāņu laikā būt apdomīgiem

Jāņos liela daļa līgotāju atpūšas pie jūras, tādēļ atgādinām, ka, peldoties, atpūšoties uz ūdens vai tā tuvumā, jāpievērš pastiprināta uzmanība savai un līdzcilvēku drošībai, kā arī peldlīdzekļa un personīgā glābšanas inventāra atbilstībai drošai kuģošanai.

Svētku laikā Rīgā dežūrēs Jūras spēku flotiles (JSF) kuģis KA-09 "Klints", Liepājā - JSF kuģis KA-08 "Saule", bet Ventspilī Valsts Robežsardzes kuteris RK-20 "Rānda". Gatavībā būs arī Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters.

Ja tomēr notiek nelaime jūrā, lūdzam, nekavējoties par to informēt JSF Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centru (MRCC Riga) pa kādu no šiem tālruņiem: 371 67323103, 371 29476101, 371 67082070 vai 112.

Savlaicīga MRCC Riga informēšana par notikušo nelaimi jūrā, nodrošina iespējami veiksmīgāku situācijas iznākumu.

Latvijā

Polijā nevalstiskā organizācija iesūdzējusi tiesā prezidentu Andžeju Dudu saistībā ar izteikumiem par pretrunīgus vērtējumus izsaukušo filmu "Zaļā robeža", kurā apskatīta situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas, kur Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izvērsis hibrīdkara operāciju, cenšoties Eiropas Savienībā (ES) iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu.