Pētījums: 63% Latvijas iedzīvotāju Līgo svētkos ievēro tautas tradīcijas

© F64

Lielākā daļa (63%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem Līgo svētkos ievēro kādas tautas tradīcijas. Salīdzinoši biežāk šādu atbildi snieguši latvieši, lauku teritoriju iedzīvotāji, ģimenē galvenokārt latviski runājoši, iedzīvotāji pēc nodarbošanās vadītāji, augstākā līmeņa speciālisti. To atklāj pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, jūnijā veiktais pētījums.

21% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem norādījuši, ka, svinot Līgo svētkus, neievēro tautas tradīcijas. Salīdzinoši biežāk tradīcijas neievēro cittautieši, nepilsoņi un aptaujātie, kas pēc nodarbošanās ir strādnieki.

9% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju atbildējuši, ka Līgo svētkus nesvin. Svētkus salīdzinoši biežāk nesvin cittautieši, ģimenē galvenokārt citā valodā runājoši un iedzīvotāji ar personīgajiem mēneša ienākumiem līdz 100 latiem.

7% aptaujāto nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

Latvijā

Polijā nevalstiskā organizācija iesūdzējusi tiesā prezidentu Andžeju Dudu saistībā ar izteikumiem par pretrunīgus vērtējumus izsaukušo filmu "Zaļā robeža", kurā apskatīta situācija uz Polijas-Baltkrievijas robežas, kur Baltkrievijas diktators Aleksandrs Lukašenko izvērsis hibrīdkara operāciju, cenšoties Eiropas Savienībā (ES) iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu.