VUGD priekšnieks: Muzeju krājumu atstāšana remontdarbu vietā bija kļūda

Vairāku muzeju krājumu atstāšana Rīgas pilī uz tās remontdarbu laiku bija kļūda, šorīt Latvijas Radio uzsvēra Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieks Oskars Āboliņš.

Āboliņš atzīmēja, ka pils dzēšanas darbi atklājuši VUGD tehniskā nodrošinājuma problēmas - dzēšanas darbu laikā saplīsis vēl padomju gados ražots ūdens padeves sūknis, turklāt dzēšanas darbiem bija pieejamas tikai vienas no divām Rīgā esošajām autokāpnēm, jo otras atradās remontā.

Dzēšanas darbi arī parādīja, ka Vecrīgas ūdensvada tīkls nespēj nodrošināt pietiekamu ūdens padevi, lai spētu apkarot šāda mēroga ugunsnelaimi.

Runājot par ugunsgrēka izcelšanās iemesliem, Āboltiņš izteicās, ka šī ir viena no tām reizēm, kad ir ļoti grūti prognozēt jebkādus iespējamos izcelšanās iemeslus.

Savukārt Valsts prezidenta kancelejas vadītāja vietnieks Aleksandrs Bimbirulis šorīt Latvijas Televīzijā izteicās, ka pašlaik vēl būtu neapdomīgi nosaukt precīzus ugunsnelaimes izcelšanās iemeslus, tomēr viņš pieļauj, ka to iemesls bijuši ēkā notiekošie būvdarbi.

Svarīgākais