Rīgas pilī glabājas ievērojamas Latvijas vēstures relikvijas

© F64 Photo Agency

Latvijas Brīvdabas muzejs savā Twitter kanālā ziņā, ka Rīgas pilī ugunsgrēka brīdī atradušās ievērojamas Latvijas vēstures vērtības.

"Gan Vēstures, gan Rakstniecības muzeju krājumi tur ir. Un Vēstures muzeja ekspozīcija. Šausmīgi ne tikai muzejam, bet mums visiem, ja izgaist neaizvietojamas vēstures liecības,"  raksta Brīvdabas muzejs.

Jaunākās ziņas no notikumu vietas liecina, ka visu muzeju krājumi par laimi ir neskarti.

Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ir lielākā latviešu tautas muzejisko vērtību krātuve. Tas dibināts 1869. gadā kā Rīgas Latviešu biedrības muzejs. Kopš 1920. gada muzejs atrodas Rīgas pilī. 1924. gadā tas ieguvis valsts muzeja statusu.

Muzeja ap 1 miljonu lielais krājums ir unikāls un visaptverošs Latvijas un tās iedzīvotāju materiālās un nemateriālās kultūras apkopojums.

 

 

 

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.