Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Dūmu un dzirksteļu ieskauts, Rīgas pils tornī turpina plīvot valsts karogs

© F64 Photo Agency

Neraugoties uz to, ka Rīgas pilij jau daļēji nodedzis jumts, Svētā Gara tornī, dūmu un dzirksteļu ieskauts, turpina plīvot Latvijas valsts karogs, novēroja aģentūra LETA.

Rīgas pils korpusam, kas atrodas Vanšu tilta pusē, jumts joprojām deg ar atklātu liesmu, kar ir pāris metrus augsta. Dažviet jumts jau pilnībā nodedzis un sabrukušas arī tā nesošās konstrukcijas.

Uguns atblāzma redzama arī ēkas augšējā stāva logos, kas varētu liecināt par liesmu izplatīšanos iekšpusē, novēroja aģentūra LETA.

Kā ziņots, ceturtdienas vakarā aizdedzies Rīgas pils jumts. Pēc pašreizējās informācijas, degšanas platība ir ap 100 kvadrātmetriem, taču tā tiks precizēta.

Ugunsgrēka dzēšanai piesaistīti visi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes rīcībā esošie resursi, palīgā devušies arī ugunsdzēsēji no Jūrmalas.

Tāpat uz notikuma vietu norīkots Nacionālo bruņoto spēku helikopters, kas piegādās ūdeni no augšas, un Rīgas brīvostas velkonis, kura mērķis ir atbrīvot ugunsdzēsējiem izdevīgāko ūdens ņemšanas vietu no piestātnes Daugavā.

Kā ziņots, Rīgas pils patlaban tiek remontēta, tikmēr Valsts prezidenta kanceleja ir pārcelta uz Melngalvju namu.