Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā

Truksnis atgriežas Jūrmalas mēra krēslā

Jūrmalas pilsētas domes jaunievēlētie deputāti šodien pirmajā domes sēdē par pilsētas mēru ievēlējuši Gati Truksni (ZZS), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā. Truksnis uz šo amatu bijis vienīgais pretendents.

Par viņu nobalsojuši 11 no 14 klātesošajiem domniekiem, bet visi trīs "Saskaņas centra" domnieki balsojumā atturējās. Juris Visockis (V), kurš pēdējos divus mēnešus atradās pilsētas mēra krēslā un šodien amatu zaudēja, pirmajā sēdē nepiedalījās, jo atrodas ārzemēs.

Šodien plkst.15 notiks domes ārkārtas sēde, kurā tiks vēlēts Trukšņa vietnieks, bet nākamā ierastā sēde notiks 27.jūnijā plkst.10, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas pilsētas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Veronika Ramāne.

Kā ziņots, Truksnis no amata tika gāzts šā gada aprīlī - tikai divus mēnešus pirms vēlēšanām, jo daļa iepriekšējā sasaukuma domes deputātu pārmeta viņam lielīšanos, uzdodot kopējos domes darbus par paša vienpersoniski paveikto. Trukšņa vietā tika iecelts "Vienotības" pārstāvis Juris Visockis (V).

Pašvaldību vēlēšanās Jūrmalā par ZZS nobalsojuši 35,85% no visiem balsotājiem jeb 6371 jūrmalnieks, kas šim politiskajam spēkam pašvaldībā nodrošina septiņas no 15 deputātu vietām. No ZZS domē ievēlēts Truksnis, bijušais Saeimas un Rīgas domes deputāts, SIA "Jūrmalas attīstības aģentūras" vadītājs Romāns Mežeckis, Pumpuru vidusskolas direktore Irēna Kausiniece, kā arī Jānis Lediņš, Anita Adijāne, Ligita Maziņa un Dace Riņķe.

Politisko partiju apvienība "Saskaņas centrs" Jūrmalā saņēma 17,18% vēlētāju atbalstu - par šo sarakstu kopumā balsojuši 3053 cilvēki. "Saskaņas centru" pašvaldībā pārstāvēs līdzšinējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietniece Larisa Loskutova, SIA "Jūrmalas ūdens" valdes priekšsēdētāja vietnieks Aleksejs Volkovs un Karina Siņkeviča.

Savukārt partija "Vienotība" saņēmusi 8,78% atbalstu. Tās deputāti jaunajā sasaukumā būs pašreizējais domes priekšsēdētājs Juris Visockis un domes deputāte Iveta Blaua.

ZZS deputāti pēc vēlēšanām noslēdza sadarbības līgumus ar reģionālo partiju "Tev, Jūrmalai!", no kuras ievēlēti pašreizējās domes koalīcijas deputāts Arnis Ābelīte un Ķemeru iedzīvotāju biedrības vadītājs Mārtiņš Stulpiņš, un ar vienīgo nacionālās apvienības "Visu Latvijai!-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) deputāti Guntu Liepiņu, tādējādi nodrošinot Truksnim stabilu Jūrmalas domes deputātu vairākuma atbalstu, koalīcijā apvienojot 10 no 15 domē ievēlētajiem deputātiem.