500 Latvijas trūcīgās ģimenes šonedēļ saņems pārtikas komplektus svētku galdam

© nra.lv arhīvs

Lai iepriecinātu līdzcilvēkus, kuri ikdienu vada rokrokā ar nabadzību, labdarības organizācija "Ziedot.lv" sadarbībā ar lielveikalu tīklu "Maxima" šonedēļ 500 trūcīgajām ģimenēm visā Latvijā dāvinās pārtikas komplektus ar gaļu un sieru Līgo svētku svinēšanai, informē "Ziedot.lv" Komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne.

Kā stāstīja Ošāne, visbiežāk Ziemassvētkos sabiedrība atceras par līdzcilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās, savukārt Jāņu svinēšana saistās ar jautrību un atraktīviem pasākumiem, tomēr arī vasaras saulgriežos daudzām ģimenēm svētku prieku aizēno trūkums, jo tās nevar atļauties sarūpēt pat mielastu svētku galdam.

Kā atzīst "Ziedot.lv" pārstāvji, gaļa un siers daudzām Latvijas ģimenēm ir tie produkti, ko viņi var atļauties ārkārtīgi reti, tāpēc katrā Līgo pārtikas komplektā tiks iekļauti "Meistara markas" marinēti cāļu šķiņķi, cūkgaļas kakla karbonādes šašliks, īpaši bērniem domāti marinēti cāļu pusspārni un Jāņu siers.

Pārtikas komplekti tiks dāvināti 100 ģimenēm katrā Latvijas reģionā, un līdz ar produktu dāvināšanu reģionos notiks arī simboliska Līgo svētku ieskandināšana. Vakar šāds pasākums notika Kurzemē, šodien tas notiks Vidzemes pilsētā Valmierā, bet rīt, 20.jūnijā, Rīgā un Latgalē, Līvānos. Savukārt piektdien, 21.jūnijā, Zemgales pilsētā Dobelē.

Pārtikas komplekti ir sarūpēti par labdarības projekta "Laimīgai Latvijai" saziedotajiem līdzekļiem. Projekts ik dienas palīdz Latvijas trūcīgajām ģimenēm jau kopš 2012.gada marta.

Ziedojumu kastītes "Maxima" veikalos ir tikai viena no iespējām, kā sniegt palīdzību grūtībās nonākušajiem. Palīdzības sniegšanā var iesaistīties vairākos veidos, tostarp zvanot pa ziedojumu tālruni 90067009 un ziedojot vienu latu. Vairāk par iespējām ziedot var uzzināt labdarības fonda "Ziedot.lv" mājaslapā "www.ziedot.lv".

Projektā "Laimīgai Latvijai" iegūtie ziedojumi tiek izmantoti, lai sniegtu praktisku palīdzību ģimenēm visā Latvijā. Sadarbojoties sociālajiem dienestiem un vietējām labdarības organizācijām, "Ziedot.lv" rūpīgi izvērtē katras ģimenes situāciju un organizē nepieciešamās palīdzības sniegšanu. Projektā iesaistītajām ģimenēm tiek dota nevis nauda, bet gan atbalsts, nodrošinot pašas nepieciešamākās ikdienas lietas.