Dombrovskis: Jautājums par KNAB vadītāja maiņu nav darbakārtībā

Lai arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) atkal ir uzvirmojušas vadošo darbinieku nesaskaņas, jautājums par KNAB vadītāja Jaroslava Streļčenoka maiņu nav darbakārtībā, šorīt telekompānijā LNT sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Premjera vērtējumā, konflikts KNAB nav nepārvarams, tāpēc viņš cer, ka tas tiks novērsts un birojs varēs koncentrēties uz pamatuzdevumu veikšanu - korupcijas apkarošanu. Taujāts, vai varētu notikt biroja vadītāja maiņa, politiķis atbildēja: "Manuprāt, šāds jautājums nav darba kārtībā."

Dombrovskis pastāstīja, ka ir saņēmis vairāku KNAB darbinieku vēstuli, kurā norādīts uz problēmām birojā un izteikts lūgums tās pārbaudīt. Sūdzība pamatā esot par personāla vadības jautājumiem. Premjers vēstuli pārsūtījis Valsts kontrolei, kura jau izteikusies, ka tai neesot resursu ārkārtas pārbaudes veikšanai KNAB. Ja Valsts kontrole neredz iespēju veikt KNAB pārbaudi, tad tādas nebūs, piebilda Ministru prezidents.

Vaicāts, vai pastāv iespēja, ka ar Streļčenoku konfliktējošā KNAB priekšnieka vietniece Juta Strīķe varētu pāriet darbā uz Satversmes aizsardzības biroju, premjers atbildēja, ka viņa rīcībā šādas informācijas neesot.

Svarīgākais