Mūrniece: Vienotā sabiedriskā medija apakškomisiju nevadīšu

Saeimas deputāte un Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vadītāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) nevadīs šīs komisijas apakškomisiju vienota sabiedriska medija jautājumā, kuru nolēma veidot pirmdienas koalīcijas padomes sēdes gaitā.

Tāpat apakškomisijas sastāvs un konkrētie uzdevumi, izskatot vienotā sabiedriskā medija radīšanas koncepciju un tās īstenošanas plānus, vēl nav nolemts, un tas varētu notikt tikai septembrī.

To Mūrniece teica sarunā ar biznesa portālu "Nozare.lv", norādot, ka dažviet medijos parādījusies neprecīza informācija, it kā viņai uzdots šo apakškomisiju vadīt. Tā kā Saeimas apakškomisijas par savu darbu atbild komisijām, kas tās veidojušas, "būtu dīvaini, ja Mūrniece atskaitītos Mūrniecei," skaidroja komisijas vadītāja.

Mūrniece arī uzsvēra, ka ir pāragri spekulēt par to, ko šī apakškomisija konkrēti izskatīs, darīs un lems. "Vispirms Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai ir jālemj par apakškomisijas veidošanu. Kad tas būs nolemts, frakcijas deleģēs savus pārstāvjus. Apakškomisija tad ievēlēs vadītāju, un vadītājs un tā vai tās vietniece vienojas par darba kārtību.

Jau ziņots, ka apakškomisijā paredzēts mēģināt rast vienošanos, kādā veidā virzīties uz priekšu ar vienotā sabiedriskā medija izveidi, jo neviens no koalīcijas partneriem nenoliedz, ka to vajadzētu darīt, bet jautājums ir par to, kā precīzi uz to virzīties.

Kā ziņots, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) ministri iepriekš valdības sēdē nobloķēja valdības lēmumu par atbalstu vienotā sabiedriskā medija izveidei.

Arī partijas "Vienotība" frakcija vēlāk nolēmusi aicināt koalīciju "nesteigties" ar vienotā sabiedriskā medija koncepcijas skatīšanu valdības sēdē.

Arī no Latvijas Radio (LR) vadības un personāla puses izskanējušas bažas par vienotā sabiedriskā medija koncepciju, galvenokārt, par, pēc LR domām, nestabilo finansējumu visa pasākumu īstenošanai. LR darbinieki arī uzskata, ka vienotā sabiedriskā medija izvietošana Zaķusalā attālinās LR ziņu dienesta darbiniekus no svarīgu notikumu centriem - Saeimas, kas atrodas teju blakus LR telpām Doma laukumā, Ministru kabineta un ministrijām, kas atrodas Rīgas centrā.

Mūrniece "Nozare.lv" teica, ka varot saprast LR vadības bažas par pārcelšanos no pašreizējas LR ēkas Doma laukumā, iespējams, uz Latvijas Televīzijas telpām Zaķusalā bez pietiekama finansējuma savu "augstas klases studiju" pārvietošanai.

Latvijā

Politologs un politiķis Ivars Ijabs grāmatā “Nepateicīgie” izskaidro, kā latviešu vēsturiskā esamība sākusies ar apvainojumiem tieši “nepateicībā un ļaunprātīgā nespēja novērtēt līdzšinējo labvēļu veikumu latviešu labā".

Svarīgākais