Arodbiedrības plāno akciju pret nabadzību

Nākamnedēļ, 19.jūnijā, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) plāno rīkot akciju "Par sociālo taisnīgumu - pret nabadzību", aģentūru LETA informēja LBAS pārstāve Sanita Lorence.

Tuvojoties Eiropas Savienības (ES) līderu sanāksmei 27.jūnijā un 28.jūnijā, Eiropas Arodbiedrību konfederācijas (ETUC) vadītāja Bernadete Segola izplatījusi paziņojumu, kurā asi iestājas pret Eiropas līderu nevēlēšanos steidzami risināt sociālās problēmas. Lai aktualizētu šo jautājumu ETUC vadība plānojusi vizītes pie visu ES valstu vadītājiem. LBAS akcijas dienā, 19.jūnijā, ETUC pārstāvji viesosies Latvijā.

Sīkāku informāciju par akciju LBAS sola sniegt pirmdien, 17.jūnijā. Zināms, ka viens no tās mērķiem būs paust atbalstu ETUC izvirzītajām prasībām.

Šobrīd konfederācija uzstāj uz jauniem, plašākiem pasākumiem vispārējas nodarbinātības un sociālā progresa veicināšanai visā ES. ETUC vēlas, lai tiktu palielinātas minimālās darba algas tajās valstīs, kur sociālie partneri to uzskata par nepieciešamu, kā arī prasa investēt 1% līdz 2% no iekšzemes kopprodukta ES "Atveseļošanas programmā", lai atjaunotu ilgtspējīgu izaugsmi un risinātu bezdarba problēmas.

"Klausoties dažu Eiropas vadītāju izteikumos, varētu domāt, ka ekonomiskā krīze ir pārvarēta, tomēr tas ir tālu no patiesības, jo miljoni eiropiešu joprojām dzīvo smagos apstākļos un cieš no dzīves līmeņa pasliktināšanās. Vienkāršie iedzīvotāji joprojām maksā par krīzi - pieaug sociālā spriedze, pastiprinās nelīdztiesība, nabadzība un bezdarbs, kā arī ksenofobija un tolerances zudums, kas ietekmēs jauno eiropiešu dzīvi vēl daudzus turpmākos gadus," savā paziņojumā norāda ETUC vadītāja.

Konfederācijas apkopotā statistika liecina, ka tikai 30% eiropiešu par ES atsaucas pozitīvi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.