Aicina sekot Štromberga piemēram finansiāli atbalstīt BMX braucēja Gustava Pētersīļa rehabilitāciju

Māris Štrombergs un Eiropas Čempionāta BMX Rīgā posmu organizatori aicina ikvienu Latvijā pievienoties jau iesāktajai iniciatīvai un finansiāli atbalstīt jaunā BMX sportista Gustava Pētersīļa rehabilitāciju un atveseļošanos.

17 gadus vecais sportists, kurš šā gada februārī treniņa laikā lauza kakla skriemeli un kļuva daļēji paralizēts, nesen atgriezās no Vaivaru rehabilitācijas centra un rada iespēju klātienē sekot līdzi Mežaparka trasē notiekošajam Eiropas čempionātam BMX riteņbraukšanā.

"Lai gan atlabšanas process ir grūts, esmu apņēmies darīt visu, lai atveseļotos un pēc iespējas ātrāk atgrieztos ierastajās sliedēs. Turpmāko ārstēšanos plānoju gan tepat Latvijā, gan Ukrainā, bet tālākā nākotnē, iespējams, ASV," teica Pētersīlis.

Jau vēstīts, ka Štrombergs sadarbībā ar BMX Eiropas čempionāta posmu organizatoriem paziņoja, ka atvēlēs 10 000 latu Pētersīļa ārstēšanai.

"Vislielāko atbalstu un motivāciju izveseļoties man sniedz tuvākie draugi un līdzcilvēki. Bez viņu fiziskā un morālā atbalsta es nebūtu varējis klātienē vērot šīs sacensības. Esmu viņiem neizmērojami pateicīgs," atzina jaunais sportists.

Gustava mamma Daira, kura kopā ar dēlu vēroja BMX čempionāta norisi, izteica pateicību visiem, kuri jau ziedojuši dēla ārstēšanai.

"Paldies jāsaka lieliskajiem cilvēkiem, kuri uzdāvināja Gustavam automašīnu, kas speciāli piemērota tiem, kas pārvietojas ratiņkrēslā. Jūtos sevišķi aizkustināta par milzīgo morālo atbalstu mūsu ģimenei un līdzcietību," pauda sportista mamma.

Gustavs arī pastāstīja par režīmu, kāds viņam jāievēro, lai ārstētos mājās. Katru dienu puisim ir fizioterapijas nodarbības, arī ergoterapeita konsultācijas, divas reizes nedēļa - adatu terapija, un skenera impulsu terapija.

Uzlabojumi jau ir - Gustavs pašlaik spēj nedaudz patstāvīgi sēdēt un daļēji kustināt rokas, tādēļ ir cerību pilns, runājot par turpmāko atveseļošanās procesu.

Jaunietis jūlijā uz trim nedēļām plāno atgriezties Vaivaru rehabilitācijas centrā, bet rudenī uz trim mēnešiem doties uz Saki kūrortpilsētu Ukrainā. Tur atrodas iecienīts rehabilitācijas centrs, kurš terapijā izmanto Saki ezerā sastopamās dubļu nogulsnes un minerālus, kam piemīt īpašas ārstnieciskās īpašības.

Gustavs kā vienu no turpmākajiem soļiem ceļā uz izveseļošanos min iespēju doties ASV - tur darbojas projekts "Staigā" ("Project Walk"), ko uzskata par pasaules līderi mugurkaula traumu ārstēšanā. Projekts piedāvā ārstēšanās programmu mugurkaula traumas guvušiem cilvēkiem, kuras pamatā ir intensīvas fiziskās aktivitātes un treniņi, kā arī izglītojoši pasākumi. Projekts ietver arī pētījumus un jaunāko medicīnas sasniegumu izmantošanu.

Ziedot līdzekļus Gustava ārstēšanās procesam iespējams arī personīgi - pārskaitot naudas summu uz Gustava mammas Dairas Tropas kontu: LV68HABA0551005700841. Personas kods: 100872-11563.