Lūdz ziedot saimnieku spīdzinātiem suņiem

© Publicitātes foto

Patversmes Ulubele gādībā nonākuši divi suņi, kas cietuši no saimnieku nežēlības. Suņiem nepieciešama dārga ārstēšanās, savukārt pret to īpašniekiem ierosinātas krimināllietas.

Pašlaik veterinārajā klīnikā atrodas sešus gadus vecs tīrasiņu taksītis, kurš nokritis no piektā stāva, kāpņu atvērumā atsitoties pret margām. Dzīvniekam ir iekšējo orgānu kontūzija un sakropļots mugurkauls. Pēc astoņu stundu operācijas suņa stāvoklis ir smags, bet stabils, lai gan pastāv liela iespējamība, ka turpmāko dzīvi sunim būs jāpavada uz ritenīšiem. Operācijas izmaksas ir 700 latu. Patversme lūdz pieteikties aculieciniekus, kuri 9. jūnija pēcpusdienā Rīgā, Vaidavas ielas 3. un 5. nama tuvumā redzējuši traģiskos notikumus, jo, iespējams, suni nometa ļaunprātīgi.

Savukārt nelielā auguma rotveilera kucīte Lola atsavināta, jo atrasta necilvēcīgos apstākļos – badināta, sista, ar ekzēmas un audzējiem klātu ķermeni. Suns ilgstoši bija atstāts viens aizslēgtā dzīvoklī – smirdoņā un mēslos līdz potītēm.

Zanda Bērziņa no Ulubeles komandas atzīst, ka saimnieku bezatbildību varētu risināt, ieviešot obligāto dzīvnieku čipēšanu un reģistrēšanu. «Tad neviens vainīgais nevarētu tiesā paziņot, ka cietušais dzīvnieks nepieder viņam.»

Valsts policijas pārstāvis Toms Sadovskis skaidroja, ka kriminālatbildība par nežēlīgu attieksmi pret dzīvnieku iestājas, ja vardarbībai ir smagas sekas vai nāve. Gadījumā ar taksi uzsākts kriminālprocess, kas pašlaik vēl ir sākuma stadijā, jo tiek noskaidroti visi apstākļi.

***

PALĪDZĒSIM

Ziedojuma konts abiem cietušajiem suņiem: LV97HABA0551028353893

Biedrība Dzīvnieku pansija Ulubele

Reģ. nr. LV 40008095993

Ziedojumu tālrunis – 90006083

Svarīgākais