Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā ieceļ Matīsu

Līdzšinējo Ekonomikas ministrijas valsts sekretāru Anriju Matīsu valdība šodien nolēma pārcelt Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Matīss Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumus sāks pildīt no šā gada 15.decembra.

Kā norādīts valdībā pieņemtā rīkojuma anotācijā, Matīsa pārcelšana nodrošinās labu pārvaldību valsts interesēs.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Matīss dzimis 1973.gada 13.septembrī un beidzis Rīgas Tehnisko universitāti, kurā ieguvis gan bakalaura, gan maģistra grādu inženierzinātnē.

Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā viņš tika iecelts 2008.gada janvārī.

Pirms tam viņš pildīja SIA "Latvijas Nacionālais metroloģijas centrs" valdes locekļa amata pienākumus, neilgu laiku bija Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktora pienākumu izpildītājs, bet vēl iepriekš bija Tirgus uzraudzības padomes priekšsēdētājs.

Matīss dažādās Ekonomikas ministrijas struktūrās strādājis jau kopš 1993.gada.

Kā ziņots, bijušais Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Nils Freivalds nolēma atstāt SM valsts sekretāra amatu 10.novembrī pēc paša vēlēšanās. Tajā pašā dienā šis lēmums tika atbalstīts arī Ministru kabineta sēdē. 2008.gada 19.martā Freivalds kļuva par valsts sekretāra vietnieku, bet 30.jūlijā viņu apstiprināja par Satiksmes ministrijas valsts sekretāru.

Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumus pildīja ministrijas valsts sekretāra vietniece Aivita Ļubļina-Goldmane.

Freivalds no 18.novembra iecelts par Latvijas Jūras administrācijas (LJA) valdes priekšsēdētāju, biznesa informācijas portālu "Nozare.lv" informēja LJA sabiedrisko attiecību speciāliste Sarma Kočāne.

Freivalds dzimis 1976.gada 12.jūlijā Rīgā un beidzis Latvijas Universitātes Vadības un ekonomikas fakultāti.

No 1997.gada līdz 2002.gadam Freivalds strādāja Nodarbinātības valsts aģentūrā, no 2002.gada līdz 2004.gadam bija darbā iekārtošanas aģentūras "Brīvmežs -1" konsultants darbaspēka atlases, vervēšanas un starptautiskās sadarbības jautājumos, savukārt no 2004.gada līdz 2005.gadam - autotirgotāja "Skandi auto" tirdzniecības menedžeris. No 2005.gada līdz 2006.gada aprīlim Freivalds bija projektu vadītājs Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Valsts un privātās partnerības nodaļā, savukārt no 2006.gada maija līdz 2008.gada martam - Ekonomikas ministrijas Enerģētikas departamenta direktora vietnieks.

2006.gadā Freivalds kandidējis 9.Saeimas vēlēšanās no LPP/LC saraksta.

Latvijā

Šosezon stāsies spēkā jaunas prasības ziemas riepām, un no 1.decembra ceļu satiksmē varēs izmantot tikai tādas ziemas riepas, kas marķētas ar "kalna un sniegpārsliņas" apzīmējumu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Svarīgākais