Mazs bērns "iesmaržojies" ar piparu gāzi un nonācis slimnīcā

Vakar Kurzemē sešus gadus vecs bērns "iesmaržojies" ar piparu gāzi un nonācis slimnīcā, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD).

Kā skaidroja dienesta pārstāve Inga Vītola, bērns noturējis piparu gāzes baloniņu par smaržu pudelīti, sev uzpūtis un nogādāts slimnīcā ar stipru ādas kairinājumu.

Tikmēr Zemgalē kāds četrus gadus vecs zēns iedzēris degmaisījumu. Pēc mediķu sniegtās informācijas, degmaisījums bijis ieliets minerālūdens pudelē. Bērns nogādāts slimnīcā ar saindēšanos.

Aizvadītajā diennaktī dažādos negadījumos cietuši arī vairāki pieaugušie. Vidzemē 58 gadus vecs vīrietis alkohola reibumā zāģējis kokus, kad viens no tiem uzkritis viņam uz kājas. Vīrietis nogādāts slimnīcā ar nopietnu kājas lūzumu. Citviet reģionā 80 gadus vecu sievieti rokā sakodis kaimiņu suns, bet kāds 51 gadus vecs vīrietis, krītot no velosipēda, salauzis ribas.

Vēl vairākus velosipēdistus vakar notriekušas automašīnas. Rīgā 38 gadus vecs vīrietis šādā negadījumā guvis kājas traumu, bet Vidzemē 71 gadu vecs velosipēdists savainojis galvu.

Kopumā NMPD brigādes vakar devušās 1186 izsaukumos, no kuriem 174 bijuši saistīti ar traumu gūšanu.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais