Kāds vīrietis pie valdības ēkas sācis badastreiku

Lai protestētu pret valstī notiekošo, kāds vīrietis šodien pie Ministru kabineta (MK) ēkas sācis badastreiku.

Kā novēroja aģentūra LETA, pusmūža vīrietis iepretim valdības ēkai esošajā skvērā novietojis krēslu, somu ar savām mantām un ar kaklā uzkārtu plakātu sēž un vēro valdības ēku.

Protestētāju sauc Gints, un viņš aģentūrai LETA uzsvēra, ka ar savu rīcību vēlas paust attieksmi pret valstī notiekošo. Savas prasības viņš uzrakstījis arī uz kaklā esoša plakāta, kur uzsvērts, ka viņš vēlas dzīvot Latvijā un ir pret sociālo genocīdu. Viņa prasības ir, lai tiktu sagatavoti risinājumu bezdarba problēmām Latvijā, tiktu ieviesta mažoritārā vēlēšanu sistēma, kā arī notiktu Saeimas un valdības atkāpšanās.

Protestētājs apliecināja, ka pie valdības uzturēšoties tik ilgi, cik vien būs iespējams, un šai akcijai viņš gatavojies un nodrošinājies ar papildu silto apģērbu.

Latvijā

Saeimas "Progresīvo" frakcija atkārtoti iesniegusi priekšlikumus grozījumiem Ceļu satiksmes likumā, kas paredz noteikt naudas sodu par ātruma pārsniegšanu no sešiem līdz desmit kilometriem stundā (km/h), par ko pašlaik paredzēts tikai brīdinājums.

Svarīgākais